Viešumas ne kliūtis: skelbimą apie nelegalią prekybą alkoholiu patalpino žiniasklaidos panosėje | Kas vyksta Kaune

Viešumas ne kliūtis: skelbimą apie nelegalią prekybą alkoholiu patalpino žiniasklaidos panosėje

Fiksuotas ekrano vaizdas nuotr.

Nuo šių metų sausio 1 dienos įsigaliojus naujiesiems prekybos alkoholiu draudimams, neretai atsiranda tokių, kurie nepaiso taisyklių ir visais įmanomais būdais stengiasi jas apeiti. Kaip terpė tokiems veiksmams puikiai tarnauja socialiniai tinklai. Savavališki prekeiviai svaigiaisiais gėrimais neaplenkė ir „Kas vyksta Kaune“ inicijuotos grupės feisbuke „Radau, pamečiau, dingo, pavogė“.

Minėtoje grupėje, sukurtoje portalo „Kas vyksta Kaune“ komandos, tam, kad internautai dalytųsi aktualia informacija apie dingusius žmones, pamestus, rastus ar pavogtus daiktus ir kt., pastebėtas asmuo, besinaudojantis socialinio tinklo terpės suteikiamomis galimybėms asmeniniams tikslams pasiekti – prekybai alkoholiu.

Maždaug du mėnesius vyras (aut. past. tapatybė redakcijai žinoma) grupėje dalijasi įrašais, kuriuose siūlo įsigyti svaigiųjų gėrimų vakarais, po 2o val., nurodydamas jų pavadinimą, kainą ir akcentuodamas, jog alkoholį gali atvežti į bet kurią Kauno vietą.

Nelegali prekyba alkoholiu soc. tinkle / Fiksuotas ekrano vaizdas nuotr.

Toks elgesys ne juokais įpykdė kai kuriuos „Radau, pamečiau, dingo, pavogė – Kas vyksta Kaune“ grupės narius, kurie sakė, jog tokia veika – peržengia įžūlumo ribas ir nusižengia įstatymams. Priemonių imtasi nedelsiant – įrašai panaikinti ir nematomi grupės naujienų sraute.

Apie „pogrindinę“ prekybą svaigiaisiais gėrimais ne kartą rašė ir portalas „Delfi“, kuriame atliktu eksperimentu patvirtinta, jog nelegalūs tokio pobūdžio prekybos verslai tikrai veikia – alkoholiu prekiaujama ir jis atvežamas transportu vakarais, po oficialiai valdžios atstovų nustatytų valandų.

Remiantis Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 150 straipsniu (Komercinės ar ūkinės veiklos tvarkos pažeidimas) už nelegalią prekybą alkoholiu asmeniui užtraukia baudą nuo 300 iki 850 eurų.

Jeigu nusižengimas padarytas pakartotinai (per metus laiko), bauda gali siekti nuo 850 iki 1 500 eurų.

Primename, jog nuo 2018 metų sausio 1 dienos ribojamas alkoholio prekybos laikas: mažmeninė prekyba alkoholiniais gėrimais ir prekyba gėrimais kavinėse išsinešti leidžiama pirmadieniais–šeštadieniais 10–20 val., o sekmadieniais 10–15 val.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA