Socialinių inovacijų stovyklos „ChangeMakers ON Boost Camp 2018” veiklos šiemet atviros visiems | Kas vyksta Kaune

Socialinių inovacijų stovyklos „ChangeMakers ON Boost Camp 2018” veiklos šiemet atviros visiems

IEVA TILINDYTĖ 2018/08/09 18:51
Organizatorių nuotr.

Jau kitą savaitę į Kauną suvažiuos entrepreneriai, investuotojai, sėkmingi verslo praktikai iš viso pasaulio, kurie sutelkę pajėgas konsultuos socialinių inovacijų stovyklos „ChangeMakers’ON“ dalyvius, padės jiems pasirengti pilotiniams vystomų produktų pardavimams bei įėjimui į rinkas.

Socialinių inovacijų stovykla „Let’s boost Social & Tech: ChangeMakers’ON Boost Camp 2018“ organizuojama antrus metus iš eilės. Šįkart atrankoje dalyvavo per keturiasdešimt komandų, iš kurių organizatoriai atrinko dešimt jau turinčių savo produktų prototipus.

Dalyviai visą savaitę šurmuliuos autentiškame Tradicinių amatų centre, įsikūrusiame Biliūnų kaime, Kauno rajone, o baigiamasis renginys vyks rugpjūčio 19 dieną, nuo 17 val., istorija alsuojančioje Raudondvario pilyje, kur laukiami visi besidomintys ir neabejingi inovacijoms bei pažangai.

Stovyklos naujovė – nemokamos atviros sesijos

Kruopščiai suplanuotos programos metu dalyvių laukia naujos pažintys, susitikimai su sėkmingų verslų savininkais, kūrybiškumo ir efektyvumo lavinimas, kokybiškos diskusijos, profesionalios konsultacijos ir dar daug veiklų, generuojančių pačias geriausias emocijas bei naudingas patirtis. Organizatoriai šįkart turi labai gerų naujienų tiems, kurie stovykloje nedalyvauja, tačiau vis tiek domisi verslumo, socialinių inovacijų, produktų vystymo, finansinių galimybių tematikomis.

Kiekvieną dieną programoje numatytos atviros sesijos, kuriose pasisemti žinių bei susitikti su verslo, komunikacijos, marketingo, finansų specialistais turės galimybę kiekvienas, užsiregistravęs tematinėse dirbtuvėse šiose srityse: „The New Age of Accountability“, „Moving From a Financing Model to a Stakeholders Model“, „From StoryTelling to StorySelling: How to be Customer-Centric“ ir „Think Human: It’s Time for Brands to Reconnect with People“. Detaliau apie atviras veiklas galite sužinoti čia.

O norintieji iš labai arti pajausti tokių renginių virtuvę, kviečiami dalyvauti savanorių atrankoje. Organizatoriai ieško trijų Superherojų, kurie pilni entuziazmo, jėgų ir motyvacijos norėtų prisidėti prie visų einamųjų organizacinių klausimų, savaitei taptų tikrais komandos nariais, padėtų užtikrinti tvarką ir savalaikį veiklų vyksmą. Taigi, jei puikiai kalbi kinų, gruzinų, hindi, mullukmulluk kalbomis… Juokaujame! Pakaks ir anglų! Registruokis ir lauk organizatorių skambučio artimiausiu metu!

Inovuojančius kūrėjus palaiko tiek pirmaujantys verslininkai, tiek organizacijos

Socialinių inovacijų programos „ChangeMakers’ON“ organizatoriai VšĮ „Europos socialinis verslumo ir inovatyvių studijų institutas“, Kauno technologijos universitetas“ bei VšĮ „Versli Lietuva“ džiaugiasi, jog kaskart pavyksta pritraukti vis daugiau organizacijų, ženkliai prisidedančių prie to, kad tokie dalykai vyktų.

Šįkart stovykloje patirtimi bei įžvalgomis sutiko pasidalinti verslininkas, technikos mokslų daktaras bei visuomenės veikėjas Vladas Lašas, pelnęs aukščiausią asmeninį verslininkų apdovanojimą pasaulyje – tarptautinę verslo Taikos premiją. Jis yra tokių kompanijų kaip „Skubios siuntos“, „Elinta“, „Elinvision“ ir „GRE Holding“ bendraturtis bei įkūrėjas, „Lietuva 2030“ Valstybės pažangos tarybos narys, Globalios Lietuvos lyderių tarybos narys ir veikiantis dar daug teigiamų dalykų.

Jau pirmąją dieną stovyklą savo beprotiška charizma papildys tarptautinės išmaniųjų ir inovatyvių IT paslaugų kompanijos „Telesoftas“ vadovas Algirdas Stonys. Dalyviai taip pat turės progą mokytis iš tokių mentorių kaip Dylan Sharkey, kuris ėjo socialinio tinklo „Linkedin“ skaitmeninių pardavimų vadovo pareigas, Lauri Koponen – konsultanto bei koučerio, vysčiusio tokių prekinių ženklų kaip Wella, Procter&Gamble, Revlon, TIGI, R-kiosk, Pizza Hut, Paulig, Sony produktus, Phil Tulba – socialinio verslo konsultanto iš Jungtinės Karalystės.

Ir tai tik keletas iš daugiau kaip šešiasdešimt ekspertų, kurie padės inovacijų kūrėjams vystyti savo produktus. Viena iš stovyklos mentorių-eksperčių bei pranešėjų, kainodaros specialistė ir konsultacinės kainodaros bendrovės Pricing.lt įkūrėja Eleonora Sakalauskaitė yra įsitikinusi, kad asmeninės patirties dalijimasis yra vertingas ne tik startuoliui, bet ir pačiam mentoriui.

„Būnant tokių iniciatyvų dalimi sutinki be galo daug įdomių ir ambicingų žmonių, su kuriais dažnai užsimezga sėkmingi verslo ryšiai bei iš kurių gali pasisemti naujų idėjų. Tačiau mane labiausiai džiugina tai, kad žmogus vertina tavo patarimus ir sėkmingai juos panaudoja praktikoje. O jei tai dar atneša ir akivaizdžių rezultatų – džiaugsmas būna dvigubas“, – mentorystės privalumus įvardija E. Sakalauskaitė.

„Verslo įmonėse taip pat sparčiai auga socialinė atsakomybė ir kuo toliau tuo labiau jos įžvelgia vertę bei noriai prisideda prie iniciatyvos jau antrus metus iš eilės. Pavyzdžiui, AB „Kauno grūdai“ šiemet mus vėl lepins gardžiais pyragais ir pasirūpins, kad dalyviai valgytų tik sveikus bei maistingus pusryčius, o AB „Vilniaus Paukštynas“ aprūpins šviežia vištiena.

„Lavazza Blue“ kavos skoniai bei aromatas taip pat džiugina nuo pat pirmojo socialinių inovacijų renginio. Esame be galo dėkingi ir naujai atrastiems rėmėjams – IĮ „Gevaina Textile“, kurie užtikrins komfortabilų dalyvių poilsį, UAB „Rocknrolla Bar & Kitchen”, „101 Kepyklėlė“, „Mamma Pizza“, „Bernelių užeiga“, kurie sočiais pietumis padės atgauti jėgas.

UAB „Baltic Pack“ ir „Flanders Investment & Trade“ už suteiktą finansinę pagalbą. Taip pat Kauno rajono savivaldybei bei Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmams, kurių pagalbos dėka atradome daug sprendimų“, – gražių žodžių rėmėjams negaili organizatorių komanda.

„ChangeMakers’ON“ socialinių inovacijų ir verslo vystymo programą palaiko kompanija „Barclays“. Socialinių inovacijų programą įgyvendina VšĮ „Europos socialinio verslumo ir inovatyvių studijų institutas“, Kauno technologijos universitetas ir VšĮ „Versli Lietuva“. Renginio globėja – Seimo Socialinių reikalų ir darbo komiteto narė dr. Gintarė Skaistė. Informacinis partneris – „Kas Vyksta Kaune“.

Registracijas į atviras paskaitas rasite ir organizatorių tinklapyje. Registracija savanoriams – čia. Daugiau informacijos apie renginį – čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA