„Tylieji“ statybų ir buities prekių gigantai žengia į Kauną: kyla nauja parduotuvė | Kas vyksta Kaune

„Tylieji“ statybų ir buities prekių gigantai žengia į Kauną: kyla nauja parduotuvė

delfi.lt 2018/08/07 15:00

Vilniuje, Klaipėdoje ir Panevėžyje veikiantis Latvijos kapitalo parduotuvių tinklas keliasi į Kauną. Jau kurį laiką Vakariniame aplinkkelyje 8 intensyviai vyksta statybos.

„Depo“ prekybos tinklas yra gerai žinomas Latvijoje, joje veikia devyni šio tinklo prekybos centrai. Pirmoji parduotuvė Lietuvoje buvo atidaryta 2016 m. Klaipėdoje, 2017 m. rugsėjį – Panevėžyje, o 2018 m. balandį – Vilniuje.

2018 m. sausio pabaigoje gavus leidimą, pradėtos statybos Kaune. Pastatą planuojama užbaigti 2018 m. IV ketvirtyje. Iškilsiančio pastato plotas – daugiau nei 13 tūkst. kvadratinių metrų.

Visos „Depo“ parduotuvės dažniausiai statomos maždaug 5 ha ploto sklypuose. Investicijos į vienos parduotuvės statybas viršija 10 mln. eurų.

DELFI susisiekus su prekybos centrą projektavusios bendrovės „Nerau“ atstovu Luku Tarnausku, pastarasis nuo komentarų apie naujai išdygsiančią statybinių medžiagų parduotuvę susilaikė: „Visais klausimais kreipkitės į užsakovą“.

Su užsakovu, UAB „Kauno Bumani“, telefonu susisiekti nepavyko. Atrodo, kad Latvijos buities ir statybinių prekių tinklas ir toliau tęsia savo tradicijas – tyliai atidarinėti parduotuves. Iki šiol apie visų trijų Lietuvoje jau veikiančių parduotuvių atidarymus oficialiai skelbta nebuvo.

2016 m. Latvijos statybinių medžiagų pardavėjų apyvarta Lietuvoje siekė 5 mln. eurų. „Depo“ planuose – dar bent vienas prekybos centras mūsų šalyje. Kokiame mieste jis iškils, laikoma paslaptyje.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA