Į Pravieniškių pataisos namus mėginta permesti rekordinį kiekį draudžiamų daiktų | Kas vyksta Kaune

Į Pravieniškių pataisos namus mėginta permesti rekordinį kiekį draudžiamų daiktų

Kalėjimų departamento nuotr.

Patrulinės grupės pareigūnai sėkmingai užkirto kelią bandymams įkalinimo įstaigoje laikomiems asmenims neteisėtai perduoti draudžiamus turėti daiktus. Daugiausia mėginta permesti mobiliųjų telefonų, tačiau „siuntose“ įsimaišė ir maisto produktai, alkoholis bei medicininiai įrankiai.

Kaip teigiama Kalėjimų departamento pranešime, operatyviai veikę pareigūnai rugpjūčio 7 d., apie 2.00 val., sulaikė pilietį, kuris prisipažino ketinęs į 1-ojo sektoriaus teritoriją permesti itin didelį kiekį draudžiamų daiktų.

Iš sulaikytojo paimta 19 paketų, kuriuose buvo 0,7 litro alkoholio, 610 g mielių, 33 mobiliojo ryšio telefonai, 13 SIM kortelių, taip pat įvairios įrangos, skirtos mobiliojo ryšio telefonams.

Pravieniškėse konfiskuoti draudžiami daiktai / Kalėjimų departamento nuotr.

 

Antradienį, apie 10 val., taip pat buvo gautas pranešimas apie draudžiamų daiktų permetimą į 2-o sektoriaus teritoriją, prie 21-o būrio. Skubiai nuvykę į permetimo vietą, pareigūnai surado 5 paketus, kuriuose rado 8 mobiliojo ryšio telefonus, 3 USB laidus, 1 adapterį ir 1 komplektą laisvų rankų įrangos.

Dieną prieš 1-o sektoriaus Apsaugos ir priežiūros skyriaus pareigūnai paėmė dar tris paketus su juose buvusiais 3 mobiliojo ryšio telefonais, 3 SIM kortelėmis, 1 litru alkoholio, 5 švirkštais ir 17 adatų.

„Rekordinio kiekio draudžiamų daiktų paėmimas ir sėkmingas pažeidėjo sulaikymas yra reikšminga pergalė prieš įstatymų laužytojus. Dirbdami sunkų ir pavojingą darbą, pataisos namų pareigūnai kasdien išaiškina įvairius neteisėtos veikos atvejus, jų profesionalumas ir pasiaukojimas ne tik padeda palaikyti drausmę laisvės atėmimo įstaigoje, bet ir neleidžia įvykti rimtiems teisės aktų pažeidimams“, – pranešime cituojamas direktoriaus pavaduotojas Dainius Sušinskas, laikinai einantis direktoriaus pareigas.

Jis užtikrino, kad principinga kova su tvarkos ir įstatymų pažeidėjais bus tęsiama toliau. „Ateityje numatome gerinti pareigūnų darbo sąlygas, ugdyti jų gebėjimus ir kompetencijas – taip sieksime efektyvinti pataisos namų veiklą“, – teigė D. Sušinskas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA