Kaunietė R. Meilutytė po nežinomybės etapo: po kojomis statau tvirtą pagrindą | Kas vyksta Kaune

Kaunietė R. Meilutytė po nežinomybės etapo: po kojomis statau tvirtą pagrindą

delfi.lt 2018/08/04 08:10
Asociatyvi / DELFI nuotr.

Rūta Meilutytė į Europos čempionatą Glazge (Jungtinė Karalystė) atvyko be savo naujojo trenerio Dave’o Salo, bet tokia vieniša kelionė ją jaudino kur kas mažiau nei skrydis į Los Andželą (JAV), kur praėjusį pavasarį plaukikė pradėjo naują karjeros etapą.

21-erių kaunietė penktadienį pradėjo pasirodymą Senojo žemyno pirmenybėse startu sau nebūdingoje 50 m plaukimo laisvu stiliumi rungtyje.

Atrankos varžybose plaukimo krūtine specialistė nuotolį įveikė per 25,20 sek., tarp 55 konkurenčių užėmė dešimtą vietą ir pateko į pusfinalį.

„Ši rungtis – kaip apšilimas, padės man įsivažiuoti. Jaučiuosi gerai, smagu vėl dalyvauti varžybose. Ir pradžia kol kas – gera“, – rezultatu patenkinta buvo Londono olimpinė čempionė.

Pagrindiniai iššūkiai jos laukia priešakyje – šeštadienį prasidės 100 m plaukimo krūtine varžybos, ateinantį trečiadienį – 50 m rungtis. R. Meilutytė dalyvaus ir mišrioje estafetėje.

Čempionatas Glazge – pirmos aukšto rango varžybos lietuvei po to, kai ji išvyko treniruotis į JAV ir po kelis mėnesius trukusių svarstymų pasirinko buvusį etatinės konkurentės iš Rusijos Julijos Jefimovos trenerį D. Salo.

Kokių tikslų vedama startuojate šiame Europos čempionate? – DELFI pasiteiravo R. Meilutytės

– Noriu pasirodyti kaip įmanoma geriau visose rungtyse. Taikysiu visur, kur išeina.

– D. Salo neatvyko į Glazgą. Ar dažnai tenka varžybose plaukti vienai, savarankiškai?

– Ne naujiena. Tame nėra nieko baisaus, man tai gera patirtis. Juk man – jau nebe penkiolika, galiu ir viena praplaukti (šypsosi – DELFI). Be to, yra Lietuvos komandos treneriai, kurie visada padės, jei man kažko reikia. Tikrai nesu viena. O su savo treneriu bendrauju internetu, susirašome.

– Kaip sekasi treniruotės su nauju treneriu?

– Iš esmės, gerai. Pradžia buvo sunki, daug pokyčių, daug nežinomų dalykų. Naujas miestas, kuriame iki tol niekad nesilankiau, nieko nepažįstu. Nemažai veiklos buvo tiesiog su viskuo susipažinti – treneriu, komanda, miestu, gyvenimu.

Labai daug permainų, bet šiaip tas laikotarpis naujoje vietoje – tikrai geras. Bandžiau pastatyti po kojomis tvirtą pagrindą, ant kurio kažkada vėliau galėsiu atsistoti.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA