Teisme atsidūrė byla dėl žiauraus elgesio su gyvūnais – įtariamasis teistas jau du kartus | Kas vyksta Kaune

Teisme atsidūrė byla dėl žiauraus elgesio su gyvūnais – įtariamasis teistas jau du kartus

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Kauno apylinkės prokuratūroje nagrinėjama žiauraus egesio su gyvūnais byla, kurioje tiriamos katino nukankinimo aplinkybės.

Nors Baudžiamajame kodekse nurodyta, kad už žiaurų elgesį su gyvūnais gresia iki vienerių metų nelaisvės, atvejų, kuomet smurto aukomis pasirenkami keturkojai – apstu. 2017-aisiais Lietuvoje užfiksuota 81 nusikalstamos veikos, kurių metu dėl patirtų sužalojimų neišgyveno arba buvo smarkiai sužaloti gyvūnai.

Prokuratūros pranešime nurodoma, kad viena tokių bylų, kuomet teisėsaugininkų dėmesio buvo sulaukta dėl žiauraus elgesio su gyvūnais, Kauno apylinkės prokuratūros, bendradarbiaujant su Kauno apskrities vyriausiuoju policijos komisariatu, perduota į teismą šią savaitę.

Ikiteisminio tyrimo metu surinktų duomenų visuma leidžia pagrįstai įtarti, kad du kartus teistas trisdešimt šešerių A. N. 2017 metų gruodžio 25 dieną, šventiniu laikotarpiu, nakties metu, Kaune esančio daugiabučio namo laiptinėje ir bute žiauriai kankino katiną.

Kaltinamasis, įtariama, galimai gyvūną spardė arba trankė jį buku daiktu, dėl ko pastarasis nuo patirtų sužalojimų žuvo.

Bylos duomenimis, kaltinamasis nusikaltimą įvykdė būdamas neblaivus.

Vyrui paskirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Byla bus nagrinėjama Kauno apylinkės teismo Kauno rūmuose.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA