Pažaliavusios Kauno marios: draugas ar baubas? | Kas vyksta Kaune

Pažaliavusios Kauno marios: draugas ar baubas?

Rūta Ambultienė 2018/08/02 08:00
R. Ambultienės nuotr.

Kaip ir kiekvieną vasarą, Kauno marios vėl žydi: drumzliname vandenyje tarsi aštuonkojai draikstosi glitūs, dvokiantys dumbliai. Nesijaudinkite – net ir išdrįsę išsimaudyti pabaisa nepavirsite, tačiau verta įsiklausyti į perspėjimą, kad namo galite parsinešti sveikatos negalavimų.

„Joneli, nesimaudyk Kauno mariose, Šreku pavirsi“, – juokauja prie Kauno marių trečiadienio popietę sutikta kaunietė, prisiminusi žinomos animacinės pasakos žodžius. Jos Jonelis lieka ant kranto stebėti, kaip žalsvose bangose pliuškenasi drąsiausieji, o portalo „Kas vyksta Kaune“ žurnalistai teiraujasi poilsiautojų apie šią savaitę įvykusius nemalonius vandens pokyčius.

Skundžiasi nedaugelis

„Nieko tokio, ji tik kojas įmerkia, toliau bristi bijo, – patikino Kauno marių paplūdimyje vakar sutikta Viktorija, paklausta, ar nebaugu savo pustrečių metų dukrelę leisti žaisti dumbliname sultinyje. – Grįšim namo, nusiprausim. Negi iš vaiko atimsi malonumą?“ 

Jauna mama čia dažnai leidžia laisvalaikį, tačiau pripažino, kad pati mariose dabar išsimaudyti nenorėtų. „Man nemalonus tas glitėsis. Bet iš Anglijos sugrįžę draugai sako, kad ten vandens telkiniai dar labiau užteršti“, – savo krašto pranašumą įžvelgė kaunietė.

Kauno marių paplūdimiuose ne pirmus metus gelbėtoju dirbantis Olegas pastebi, kad nepaisant karštų orų poilsiautojų sumažėję ir su tais pačiais daug vargo nebūna.

„Per mano pamainą draudžiama skęsti , – nusijuokė pašnekovas. – Buvo atvejis, kai su valtimi į marių vidurį nuplaukę žmonės nemokėjo parsiirti į krantą, šokau gelbėti. O po praėjusio savaitgalio vienas girtas gulėjo ant kalniuko, atvažiavo medikai, policija ir išsivežė. “ 

Olegas išgirsta nedaug nusiskundimų dėl įtartino vandens. Dauguma poilsiautojų trokšta atsigaivinti ir neria nesukdami galvos. 

„Atėjo tokia inteligentė, bjaurėjosi, kodėl vanduo žalias. Atsakiau, kad gal aš kitokius vitaminus geriu, bet man dar nieko neatsitiko“, – toliau pokštavo vyrukas ir nuskubėjo į gelbėjimo stotį užsivilkti palaidinės, kad solidžiau atrodytų nuotraukoje.

Vakar paskelbus oficialią informaciją apie situaciją Kauno marių paplūdimiuose, „Kas vyksta Kaune“ skaitytojai taip pat komentavo vandens kokybę, dauguma jų buvo linkę susilaikyti nuo maudynių pažaliavusiame marių vandenyje ir siūlė maudytis kituose aplink Kauną esančiuose paplūdimiuose.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA