Sulaikyti pagrobtą kaunietį į mišką išvežę užpuolikai | Kas vyksta Kaune

Sulaikyti pagrobtą kaunietį į mišką išvežę užpuolikai

delfi.lt 2018/08/01 19:00
Delfi nuotr.

Trečiadienį į Kauno apylinkės teismą atvežti trys asmenys, įtariami vėlyvą praėjusio sekmadienio vakarą Kaune, T. Masiulio gatvėje, trenkę 34 metų vyrui, jį per prievartą įsisodinę į automobilį, nuvežę į mišką, ten mušę bei grasinę reikalaudami 3 tūkst. eurų.

[galerija kiek=”8″]

Nepraėjus nė parai Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai kartu su Kauno apygardos prokuratūros prokurorais nustatė ir sulaikė įtariamuosius. Tai trys vyrai, gimę 1982 m., 1984 m. ir 1983 m., ne kartą teisti už įvairius nusikaltimus Lietuvoje bei užsienyje.

Vyrai įtariami panaudoję ne tik fizinį, bet ir psichologinį smurtą, reikalavę iš kauniečio didelės sumos pinigų – 3 tūkst. eurų. Pagrobtajam sutikus duoti dalį prievartaujamos sumos, užpuolikai jį parvežė namo. Gavę dalį reikalaujamos sumos užpuolikai, kaip garantą, paėmė vyriškio 2010-ųjų metų „VW Passat“ automobilio raktelius.

Kauno kriminalistai atlieka ikiteisminį tyrimą dėl turto prievartavimo. Už tokį nusikaltimą gresia laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.

Tyrimui vadovaujantis prokuroras Egidijus Palaima kreipėsi į teismą dėl kardomųjų priemonių. Prokuroras prašo vieną įtariamąją sulaikyti maksimaliam terminui – 3 mėnesiams, kitus du – 1 mėnesiui.

Teismas visus tris įtariamuosius leido suimti 1 mėnesiui.

Skirdamas suėmimą teismas atsižvelgė į nusikaltimo pobūdį, jo sunkumą ir aplinkybes, įtariamųjų asmenines savybes, jų neigiamą charakteristiką bei gresiančią griežtą laisvės atėmimo bausmę.

„Manytina, kad šioje proceso stadijoje ir šiuo konkrečiu atveju švelnesnių kardomųjų priemonių taikymas yra netikslingas, nes labai reali tikimybė, kad įtariamieji, būdami laisvėje, gali bėgti ar slėptis nuo ikiteisminio tyrimo pareigūnų, prokuroro ar teismo. Taip pat jie gali daryti naujus nusikaltimus“, – sakė prokuroro pareiškimus išnagrinėjęs teisėjas Audrius Meilutis.

Įtarimai šiems vyrams pateikti dėl to, kad jie, veikdami bendrininkų grupėje, 2018 m. liepos 29 d., apie vidurnaktį, atvyko prie Kaune, T. Masiulio g., esančio namo, kur priėję prie namo kieme rūkiusio nukentėjusiojo, trenkė jam į galvą, užlaužė rankas ir prievarta įsodino į automobilį. Važiuojant automobiliu jie toliau mušė nukentėjusįjį, surišo jam rankas ir grasino elektriniu grąžtu pergręžti kojas bei reikalavo iš jo 3 000 eurų. Atvežę jį į Prienų rajone esantį mišką, kumščiais ir metaline dilde mušė surištą vyrą ir iš mašinos bagažinės paėmę elektrinį grąžtą baugino, jog sužalos jam kojas. Grasinimų palaužtas vyras sutiko įtariamiems sumokėti reikalaujamą pinigų sumą, pranešė Kauno apylinkės teismas.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA