Kauno medikai pataria, kaip ištverti vasariškus karščius | Kas vyksta Kaune

Kauno medikai pataria, kaip ištverti vasariškus karščius

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Lietuviškai vasarai artėjant link trečiojo mėnesio, jau kurį laiką pastebimi gerokai aukštyn šoktelėję termometrų stulpeliai. Liepos 31 – rugpjūčio 5 dienomis Kaune sinoptikai prognozuoja kaitrą, svyruosiančią nuo 29 iki 25 laipsnių. Portalo „Kas vyksta Kaune“ žurnalistai Kauno klinikų medikų teiravosi, kaip elgtis, kad pavyktų ištverti visu pajėgumu smogiančią vasariškų karščių bangą.

Pasak Kauno klinikų atstovės spaudai Karolinos Vaikšnoraitės,  šiuo karštuoju laikotarpiu Kauno klinikų Skubios pagalbos skyriuje išties padaugėjo pacientų. Per parą čia paprastai apsilanko apie 180 pacientų. Tačiau besitęsiančiu karščių metu jų sulaukiama ir virš 200.

„Dažniausiai tai – senyvo amžiaus žmonės, sergantys kardiologinėmis ligomis ir besiskundžiantys bendru silpnumu, nuovargiu, galvos svaigimu, padidėjusiu kraujospūdžiu“, – priduria ji.

Paprašyta pasidalinti Kauno medikų rekomendacijomis, kaip ištverti vasariškus karščius, ligoninės atstovė patarė, neiti į lauką karščiausiu dienos metu – nuo 12 val. iki 16 val., jeigu nėra būtina.

„Įvardytomis valandomis verčiau reikėtų likti namuose ar kitose vėsiose, gerai vėdinamose patalpose. Žinoma, būtina vartoti daug skysčių, o tokiomis karštomis dienomis geriausia būtų nuolatos gurkšnoti vandenį, vengti itin aštraus maisto, alkoholio, kofeino turinčių gėrimų. Laisvi, orui pralaidūs rūbai, galvos apdangalai, akiniai nuo saulės – taip pat svarbios priemonės, leidžiančios sumažinti sveikatos sutrikimus“, – patarimais dalijosi pašnekovė.

Taip pat, pasak K. Vaikšnoraitės, patariama atkreipti dėmesį, kad esant aukštai oro temperatūrai vaikai neliktų automobiliuose ar kitose nevėdinamose patalpose, o atsiradus tokiems perkaitimo simptomams kaip vėmimas, silpnumas, sutrikusi sąmonė ar traukuliai, būtina nedelsiant kreiptis pagalbos į gydytojus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA