Kaune – nauja vieta dešrainių ir gražių senamiesčio panoramų mėgėjams | Kas vyksta Kaune

Kaune – nauja vieta dešrainių ir gražių senamiesčio panoramų mėgėjams

Organizatorių nuotr.

Netoli P. Vileišio tilto ir visai šalia dviračių tako į Lampėdžius įsikūręs „HogMod“ – riedantis „maistnamis“ su mini terasa, atkreipia kauniečių, mėgstančių pasivažinėjimus ir pasivaiksčiojimus paupiu, dėmesį. „HogMod“ virtuvės šefas tiki, jog vieną dieną ši krantinė atgis visiškai.

„Pavyzdžių toli ieškoti nereikia – štai, Taline ilgai buvęs vienas niūriausių uosto kvartalų, šiandien pats gyvybingiausias. O viskas prasidėjo nuo gatvės maisto furgonėlių“, – šypsodamasis pasakoja virtuvės šefas Vytautas Ambrasiūnas ir kviečia paragauti gomurį skoniu nustebinsiančių dešrainių – su makaronais, meksikietišku troškiniu ar pelėsiniu sūriu.

„Kaip ir daugelis jaunų žmonių ieškojome ,,kitokios vietos’’. Pabandėme suderinti du skirtingus dalykus – greitą maistą ir momentą, kai neskubėdamas gėriesi savo miesto vaizdu“, – paklaustas, kodėl nusprendė įsikurti nuošalesnėje vietoje, priduria jis.

„Gyvenimo tempas tiesiog beprotiškas, viskas vyksta greitai. Greitą maistą esame įpratę suvalgyti akimirksniu, tuo pat metu tikrindami asmeninę elektroninio pašto dėžutę kažkur automobilyje, ar stovėdami užkandinės teritorijoje. Tačiau „HogMod“ yra ta vieta, kuri priverčia stabtelėti, pasiūlydama prisėsti, pasimėgauti maistu ir vaizdu į nuostabų senamiestį“, – naujosios vietos išskirtinumą įvardija pašnekovas.

Virtuvės šefo teigimu, dažnas užsukęs į nedidelę užkandinės terasą, praleidžia čia maždaug 20-30 minučių uosle ir skonio receptoriais tyrinėdamas siūlomų dešrainių asortimentą.

„Itin svarbu, kad ingridientai derėtų tarpusavyje vienas kitą papildydami. Juk maistas turi turėti savo skonių bei poskonių „džiazą““, – žvelgdamas  į Kauno senamiesčio panoramą iš kitąpus Neries pasakoja „HogMod“ V. Ambrasiūnas.

Prieš pradėdamas savo verslą „HogMod“ įkūrėjas aštuonerius metus gyveno Anglijoje ir dirbo prestižiniame Oksfordo bare „Turf Tavern“, kuriame lankėsi tokie žmonės kaip Bilas Klintonas, Elizabet Taylor ar Stivenas Hokingas.

Šiek tiek vėliau ir pats vadovavo vienam iš didžiausių barų, įsikūrusių Bath mieste. Šiandien V. Ambrasiūno virtuvėje gimsta originaliausi dešrainiai Kaune. Jie kuriami draugėn sujungiant įvairiausius vadinamuosius gatvės maisto stilius. Pavyzdžiui, žemoje temperatūroje kepta, o vėliau plėšyta mėsa – puikiai dera su jautienos dešrele, kiekvieną rytą šviežiai keptomis sviestinėmis bandelėmis ir gaiviu garnyru. Visa tai galima vadinti ,,Panoraminiais Kauno dešrainiais, – šypteli V. Ambrasiūnas.

„Stengiamės nestovėti vietoje nuolat sugalvodami kažką naujo – šiek tiek kitokio ir galbūt neįprasto. Vieni iš netikėčiausių derinių yra jautienos dešrelė su makaronais, „Čederio“ sūriu bei traškiais keptais svogūnais. Arba meksikietiškas dešrainis, kurio sudėtyje – karnitas, gvakamolė ir „Pico de Gallo“ – mėgstantiems aštresnį maistą“, – galimus pasirinkimus iš valgiaraščio vardija virtuvės šefas.

„„HogMod“ – tai ne tik gardūs dešrainiai ir atsiveriantys gražūs vaizdai į Kauno pilį su prie jos stūksančia Laisvės kario skulptūra. Virtuvės personalas nuolat kelia sau naujus išukius ir tikslus, sako užkandinės įkūrejai, iš svetur sugrižę į Kauną tam, kad realizuotų savo idėjas.

„Šiek tiek užsibuvau Anglijoje, nors jau senokai norėjau grįžti namo, įkurti verslą, bet daugelis kartojo, kad Lietuvoje tai padaryti labai sunku. Didžiausia motyvacija tapo pusbrolio Justino idėja nusipirkti šį furgonėlį. Žinojome, jog susidursime su begale iššūkių bei mintyse kirbančia abejone – galbut pasiseks gal but ne. Bet noras išeiti iš komforto zonos ir įgyvendinti sumanymą buvo stipresnis“ – atvirauja V. Ambrasiūnas.

Pasak jo, Lietuvoje atsiveria daug galimybių, tereikia įdeti daug darbo ir pastangų atiduodant save darbui šiek tiek daugiau nei to oficialiai reikalaujama.

„Pats geriausias klientas yra žmogus su šypsena sugrįžes dar kartą paragauti šios savaitės dešrainio su pelėsinio sūrio padažu, jautienos dešrele, sviestine bandele, burokėliais, karamelizuotais svogūnais ir balzamiku“, – šypteli virtuvės šefas.

Užkandinė „HogMod“ įsikūrusi jaukioje nedidelėje terasoje adresu: Brastos g. 19.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA