Įspėjimų nepabūgo: per kelias dienas „Yandex. Taxi“ parsisiuntė tūkstančiai lietuvių | Kas vyksta Kaune

Įspėjimų nepabūgo: per kelias dienas „Yandex. Taxi“ parsisiuntė tūkstančiai lietuvių

delfi.lt 2018/07/31 18:53
„Yandex. Taxi“ nuotr.

Per pirmąsias tris dienas prieštaringai vertinamą pavėžėjimo paslaugų programėlę „Yandex. Taxi“ Lietuvoje parsisiuntė maždaug 10 tūkst. vartotojų.

Programėlę valdančios įmonės atstovas Aramas Sargsyanas DELFI informavo, kad „Yandex. Taxi“ Rygoje per pirmąjį mėnesį parsisiuntė maždaug 50 tūkst. žmonių. Tiek pat vartotojų programėlę savo telefonuose įsidiegė ir Taline.

„Tai tikrai įspūdingi skaičiai, turint galvoje, kad Talinas pagal gyventojų skaičių yra dvigubai mažesnis už Rygą. Vilniuje per pirmąsias tris dienas „Yandex. Taxi“ programėlę įsidiegė 10 tūkst. vartotojų“, – sakė A. Sargsyanas.

„Yandex. Taxi“ programėle Vilniuje galima naudotis nuo praėjusio ketvirtadienio. Įmonės valdoma pavėžėjimo programėlė veikia panašiu principu kaip „Uber“ ar „Taxify“.

Programėlė sulaukė politikų ir specialiųjų tarnybų dėmesio. Nors „Yandex. Taxi“ prisistato kaip tarptautinė įmonė ir yra registruota Amsterdame, programuotojai dirba Rusijoje.

Nacionalinis kibernetinio saugumo centras (NKSC) pirmadienį pranešė rekomenduojantis nenaudoti pavėžėjimo programėlės „Yandex. Taxi“, kol nebus atliktas išsamus jos tyrimas. Tą patį antradienį patarė ir premjeras Saulius Skvernelis.

Įtariama, kad programėlė suteikia prieigą prie didelio kiekio jautrių duomenų ir leidimo naudotis įrenginio funkcijomis, tokiomis kaip galimybe aktyvuoti įrenginio kamerą ir mikrofoną ar valdyti belaidžio tinklo prieigą, o vėlesnės programėlės versijos gali padidinti reikalaujamų funkcijų prieigų kiekį.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA