Karaliaus Mindaugo prospekte vairuotojus pasitinka nauji ženklai | Kas vyksta Kaune

Karaliaus Mindaugo prospekte vairuotojus pasitinka nauji ženklai

R. Tenio nuotr.

Praėjusią savaitę Kauno miesto savivaldybės tarybai pritarus apmokestinti Karaliaus Mindaugo prospektą, šiandien, pirmadienį vairuotojai jau gali išvysti naujai įrengtus ženklus, informuojančius apie mokamas automobilių stovėjimo vietas.

[galerija kiek=”8″]

Statydami automobilius Karaliaus Mindaugo prospekte ir keliose Žaliakalnyje esančiose gatvelėse (Leliūnų ir Giedraičių gatvės bei Širvintų ir Molėtų gatvių atkarpos tarp Savanorių prospekto ir Kapsų gatvės), vairuotojai mokės 0,30 euro už valandą arba 2,7 euro už darbo dieną – ši atkarpa patenka į žaliąją apmokestinimo zoną.

Transporto priemones nemokamai galima statyti prospekto dalyje, einančioje nuo prekybos centro „Akropolis“ iki  A. Juozapavičiaus prospekto. Ruože sutelpa 125 tvarkingai pastatyti automobiliai, rašė BNS.

Taip pat įvestas naujas papildomas reikalavimas elektromobilių vairuotojams: norint statyti automobilį nemokamai, šiems teks gauti specialų leidimą, t.y. nepakaks turėti specialaus žymėjimo transporto priemonės numerius.

Primename, jog apmokestinti Karaliaus Mindaugo prospektą nutarta dėl didelio jo apkrovimo transporto priemonėmis, siekiančio net 95 procentus. Tokiu sprendimu norima mažinti minėtas apkrovas, eismo srautus bei aplinkos taršą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA