Duris Kaune atversiantis fabrikas tikisi tapti moderniausia baldų gamykla Centrinėje Europoje | Kas vyksta Kaune

Duris Kaune atversiantis fabrikas tikisi tapti moderniausia baldų gamykla Centrinėje Europoje

delfi.lt 2018/07/27 18:35
Bendrovės archyvo nuotr.

Dar visai neseniai baldų gamybos ir unikalių interjero dizaino sprendimų fabrikas „Fitsout“ visuomenei pristatė pirmuosius savo gaminius. Pastarieji buvo įkvėpti pasaulyje įvertintos Kauno architektūros, nusileidžiančios tik Art Deco stiliaus gimtinei Paryžiui.

Mini kolekciją bendrovė sukūrė specialiai atiduodama pagarbą Kauno miestui, kuriame ir vykdys savo veiklą bei siekdama pristatyti „Fitsout“ suvokimą, aukštus išpildymo standartus, kūrybiškumą. „Art Deco stiliaus pasirinkimas atkeliavo būtent iš miesto, kuriame jau netrukus atversime naujojo fabriko duris. Kauno architektūra pripažinta pasaulyje. Mums yra be galo svarbu, kad miesto dvasią ir išskirtinumą galime perkelti į inovatyvų baldų dizainą ir pristatyti jį visam pasauliui“, – pasakoja įmonės verslo plėtros direktorė Arūnė Džiugelienė.

2016 metais leidinys „The Guardian“ Kauną įtraukė į Europos miestų dešimtuką, geriausiai atspindinčių Art Deco architektūros stilių. Laikinoji Lietuvos sostinė nenusileido bene didžiausiems Europos miestams Londonui, Berlynui, Amsterdamui, Nicai ir kitiems. Idėja perkelti Kauno architektūros stiliaus elementus atkreipė ir tarptautinių leidinių dėmesį.

Produktų kolekcijos pristatymo dizainas atkreipė ir tokio leidinio, kaip „Frame“ dėmesį. Šis pasaulinis leidinys, turintis ypatingai aukštus atrankos standartus, aprašė kolekciją savo internetiniame portale, o nuotrauką išspausdino naujausio žurnalo leidimo pirmuosiuose puslapiuose. Kolekcijos apžvalga tokio lygio leidinyje, kurį skaito interjero dizaino profesionalai visame pasaulyje, besikuriančiai Lietuvos kompanijai yra aukščiausio lygio įvertinimas.

Bendrovės atstovų teigimu, kompanijos kūrybinį, inžinerinį ir techninio išpildymo potencialą jie ir toliau pristatinės tiek Lietuvos, tiek užsienio auditorijai, kurios svarbi dalis yra klientai iš mados industrijos, taip pat garsių tinklinių viešbučių, restoranų atstovai, architektūros kompanijos, dizaineriai ir kiti – visiems jiems architektūra ir dizainas yra neatsiejama gyvenimo ir darbo dalis. Artimiausiu metu „Fitsout“ prisistatys didžiausiuose su interjero dizainu susijusiuose renginiuose: 2019 metais Čikagoje, JAV vyksiančioje parodoje „GlobalShop“ bei 2020 Diuseldorfe, Vokietijoje organizuojamame „Euroshop“.

Baldų fabrikas, atversiantis duris Kaune dar šiemet, pretenduoja tapti moderniausia baldų gamykla Centrinėje Europoje, o investicijos į ją jau dabar siekia daugiau nei 20 mln. eurų. Iki 2022 metų planuoja įdarbinti iki 800 įvairių savo srities profesionalų, galinčių įgyvendinti aukščiausius keliamus reikalavimus baldų kokybei ir išskirtinumui pasiekti.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA