15-ojo maršruto troleibuse – įspūdingos vertės radinys | Kas vyksta Kaune

15-ojo maršruto troleibuse – įspūdingos vertės radinys

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Kaip pasielgtumėte, jei netikėtai rastumėte kažkieno pamestą keturženklę pinigų sumą? Kaip teigiama „Kauno autobusų“ išplatintame pranešime, toks klausimas nekilo bendrovės troleibuso vairuotojui, kuris keleivinėje transporto priemonėje rado vyrišką rankinę su didele pinigų suma.

Stulbinančios radybos troleibuse

„Kaip įprasta, galinėje maršruto stotelėje apėjau ir apžiūrėjau troleibuso saloną, patikrinau, ar viskas tvarkoje, – pasakojo vairuotojas. – Troleibuso gale, ant rato posparnio pamačiau paliktą vyrišką rankinę. Atidaręs radau jos savininko asmens dokumentus ir iškart pranešiau troleibusų parko dispečeriams, kad asmuo 15-ojo maršruto troleibuse paliko savo daiktus.“

Pasak vairuotojo, paprastai, kai randami pamesti vienokie ar kitokie daiktai, jų savininkai atsiliepia per vieną–dvi valandas. Jei randami asmens dokumentai, iškart susisiekiama su mokymo įstaiga, darboviete arba pranešama policijai.

Šįkart savininkas iškart neatsiliepė, tad grįžus į parką, rankinė buvo perduota dispečeriams. Perduodant buvo patikrintas rankinės turinys, kuris gerokai nustebino darbuotojus – joje rasta beveik 6,5 tūkst. eurų. Rankinės savininkas savo turtą atsiėmė tik kitą dieną, kai apie radinį jam pranešė troleibusų parko darbuotojai.

Pasak bendrovės generalinio direktoriaus Mindaugo Grigelio, toks darbuotojų poelgis patvirtina, kad yra sąžiningų, pilietiškų ir garbingų žmonių, kurių dėka puoselėjamas visuomeniškumas ir kitos žmogiškosios vertybės. Jie visi verti didelės padėkos.

Kur ieškoti autobuse ar troleibuse pamestų daiktų

„Kauno autobusų“ pranešime keleiviams primenama, kad autobuse ar troleibuse palikus kokius nors daiktus, reikia skambinti nemokamu telefonu 8 800 200 00.

Transporte rasti daiktai saugomi dispečerinėse:

– palikus autobuse – Raudondvario pl. 105, 118 kabinetas (stotelė „Kauno autobusai“)
– palikus troleibuse – Islandijos pl. 209, 101 kabinetas (stotelė „Islandijos plentas“)

Bendrovės atstovai įspėja, kad rastus daiktus vairuotojas į dispečerinę atneša baigęs darbą, todėl kreiptis dėl pamesto daikto rekomenduojama kitą dieną.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA