Kauno rajono laukia iššūkis – prasideda judrios gatvės rekonstrukcija | Kas vyksta Kaune

Kauno rajono laukia iššūkis – prasideda judrios gatvės rekonstrukcija

Kauno rajono savivaldybės nuotr.

Neveronių gyvenvietę (Kauno r.) kertančioje Krašto gatvėje prasideda darbai. Konkursą laimėjusios „Kauno tiltų“ bendrovės atstovai beveik dviejų kilometrų ilgio gatvę pažadėjo rekonstruoti per 18 mėnesių.

Krašto gatvė yra judri, ji driekiasi per visa gyvenvietę į Kaišiadorių rajoną. „Suprantu, kad gatvės rekonstrukcija taps dideliu iššūkiu jums visiems, tačiau šis darbas seniai suplanuotas, lauktas ir būtinas”, – kalbėjo Kauno rajono meras Valerijus Makūnas, prašydamas gyventojų kantrybės ir supratimo.

Krašto gatvė jungia Keramikų ir Tvenkinio gatves, joje yra keletas pavojingų sankryžų, o nuo Tvenkinio gatvės pagrindinis kelias keičia kryptį. Darbus apsunkins ir tai, kad gatvė siaura, o inžineriniai tinklai pakloti giliai.

Kauno r. savivaldybės Kelių ir transporto skyriaus vyr. specialistas Rokas Baliūnas pasakojo, kad numatyta rekonstruoti 1707 m. asfalto dangos. Suprojektuotas pėsčiųjų-dviratininkų takas, mažoji žiedinė sankryža, sankryžos su kitomis gatvėmis.

Bus diegiamos priemonės eismo saugumui užtikrinti: iškilioji sankryža, apšviestos perėjos, viešojo transporto stotelės.Numatyta ir lietaus kanalizacija. Visame gatvės ilgyje suprojektuotas apšvietimas.

Šiemet kelininkai planuoja nuardyti kelio dangą ir įrengti lietaus nuotekų sistemą. ESO darbininkai tvarkys elektros kabelius ir dujotiekį. Kitais metais bus atnaujinama asfalto danga, tiesiami šaligatviai, pėsčiųjų-dviračių takas, įrengiamas apšvietimas.

Planuojamų darbų vertė sieks daugiau kaip 2,4 mln. eurų, didžiąją dalį lėšų skirs Kauno rajono savivaldybės. Projektą parėmė Vyriausybė ir ES.

R. Baliūnas taip pat sakė, kad Neveronyse suremontuota 400 m. Šiltnamių gatvės atkarpa, nutiestas 1 km. pėsčiųjų takas iki Neveronių gimnazijos. Rugsėjį savivaldybė planuoja atnaujinti 870 m. Keramikų gatvės atkarpą nuo Krašto gatvės iki gimnazijos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA