„Sodros“ raginimas tūkstančiams tėvų: susimokėkite skolas už vaikų išlaikymą | Kas vyksta Kaune

„Sodros“ raginimas tūkstančiams tėvų: susimokėkite skolas už vaikų išlaikymą

BNS 2018/07/26 17:29
Asociatyvi / Finansų ministerijos nuotr.

„Sodra“ pradėjo skolų išieškojimą iš alimentų nemokančių tėvų, už kuriuos juos moka valstybė. Šiuo metu yra apie 40 tūkst. tokių skolininkų, valstybė per dešimtmetį už juos išmokėjo daugiau nei 120 mln. eurų.

„Tiek valstybė sumokėjo vaikams. (…) Siunčiame raginimą susimokėti, įspėjame, kad nuskaičiuosime, raginame žmones, kad jie kreiptųsi ir išdėstytų tą skolą dalimis. Dalies žmonių skolos yra didelės“, – BNS teigė „Sodros“ Komunikacijos skyriaus vadovas Saulius Jarmalis.

2 tūkst. tėvų skolos viršija 10 tūkst. eurų, dar beveik 17 tūkst. – 5–10 tūkst. eurų. Kitų skolos kiek mažesnės.

Pasak „Sodros“, pasitaiko atvejų, kai paaiškėja, kad asmuo iš tiesų mokėjo alimentus ar kitaip finansiškai prisidėjo prie vaiko gerovės, tačiau valstybė vis vien už jį mokėjo. Tokiu atveju skolininku gali tapti išmokos gavėjas.

Nuo šių metų pradžios „Sodra“, perėmusi 2008-aisiais įkurto Vaikų išlaikymo fondo funkcijas, iš jo skolininkų išieškojo daugiau nei pusę milijono eurų.

Jau anksčiau raginimai sumokėti skolą išsiųsti 2 tūkst. užsienio šalių piliečių, kurių vaikai liko augti Lietuvoje. Nemaža dalis jų skolą sumokėjo iškart, o su 200-tais pasirašytos skolų atidėjimo sutartys.

Vaiko išlaikymo išmoka mokama iš valstybės lėšų, kai vaikas negauna priteisto viso arba dalies išlaikymo. Iš valstybės biudžeto Lietuvoje išlaikoma 21 tūkst. vaikų, kiekvieną mėnesį jiems skiriama 1,3 mln. eurų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA