Kiek pinigų ir turto turi Kauno meras V. Matijošaitis? | Kas vyksta Kaune

Kiek pinigų ir turto turi Kauno meras V. Matijošaitis?

Berta Banytė, Dominykas Biržietis 2018/07/24 15:59
R. Tenio nuotr.

Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) paviešino duomenis, už kokią sumą 2017-aisiais turto sukaupė Kauno miesto meras Visvaldas Matijošaitis. Skaičiai rodo, jog jo turimo turto vertė siekė daugiau kaip 7,9 mln. eurų. Atėmus V. Matijošaičio paimtas paskolas, jo turto barometras stoja ties 5,3 mln. eurų.

Skaidant minėtą sumą dalimis, 2017 m. nekilnojamojo turto registre registruotinų patalpų, inžinerinių ir kitų statinių vertė Kauno mero sąskaitoje siekia 625 902 eurus, turimų žemės sklypų vertė sudaro 161 023 eurus, o transporto priemonių jis turi už 47 695 eurus.

Dar 14 742 eurus sudaro kiti registruoti daiktai, meno kūriniai ir juvelyriniai dirbiniai, o kredito įstaigose ir ne tik jose Kauno vadovo turimos piniginės lėšos siekia 52 759 eurus.

VMI pateikiamas 2017-ųjų V. Matijošaičio turto deklaracijos išrašas / „Kas vyksta Kaune“ nuotr.

Visgi tikru milijonieriumi V. Matijošaitį daro jo akcijų vertė, kuri siekia net 2,410 mln. eurų. Didžiulė suma, tiesa, nestebina pamačius, kelių skirtingų įmonių akcijų turi miesto galva.

Vyriausiajai tarnybinės etikos komisijai (VTEK) 2018-ųjų sausio 10 d. pateiktoje privačių interesų deklaracijoje V. Matijošaitis nurodo esantis bent 13 bendrovių akcininku, tarp jų – „Kauno saulėtekis“, „Amber Food grupė“, „Katpėdėlė“, „Vičiūnai“ ir įvairios Lietuvoje bei užsienyje registruotos dukterinės „Vičiūnų“ kompanijos.

O gal jums reikia paskolos? Jei žmogus esate patikimas, verta kreiptis į V. Matijošaitį, mat skolino praėjusiais metais jis itin gausiai – paskolintų ir nesusigrąžintų lėšų suma sudaro 4,620 mln. eurų.

Bendras žinomo politiko ir verslininko turtas, kaip jau minėta, siekia 7,933 mln. eurų, o atėmus paties V. Matijošaičio pasiskolintas lėšas (2,593 mln. eurų) – 5,34 mln. eurų.

Lyginant VMI svetainėje pateiktus praėjusių metų duomenis su 2016-aisiais V. Matijošaičio turėto turto suvestine, nesunku apskaičiuoti, jog Kauno miesto meras per metus padidino savo grynojo turto vertę daugiau nei 846 tūkst. eurų.

VMI pateikiamas 2016-ųjų V. Matijošaičio turto deklaracijos išrašas / „Kas vyksta Kaune“ nuotr.

V. Matijošaičio turimų akcijų vertė pakilo apie 670 tūkst. eurų, nekilnojamojo turto vertė – apie 67 tūkst. eurų, o paskolintų lėšų suma – net 1,178 mln. eurų. Visgi Kauno meras sumažino jam priklausančių žemės sklypų dalį – iš pateikiamų duomenų matyti, kad šios rūšies turto vertė smuko 641 tūkst. eurų.

Pagal privačių interesų deklaraciją, 2017-aisiais V. Matijošaitis įsigijo „Kauno saulėtekio“ akcijų už 797 tūkst. eurų ir tai pačiai įmonei už 978 tūkst. eurų pardavė sklypą su inžineriniais statiniais.

Tarp kitų reikšmingesnių praėjusių metų sandorių – dovanos fiziniams asmenims pinigų, sklypų ir nekilnojamojo turto forma už 846 tūkst. eurų. Taip pat – „Vičiūnų grupės“ akcijų, kurių vertė – 3,512 mln. eurų, pardavimas bei sklypo bendrovei „Vici Investments“ pardavimas už 389 tūkst. eurų.

Iš Kauno rajono savivaldybės V. Matijošaitis pirko Kačiūniškės dvarą, įvertintą 96 tūkst. eurų, iš „YIT Kaustos būsto“ – butą už 368 tūkst. eurų, o iš bendrovės „Gedimino 46“ – negyvenamas patalpas už tokią pačią sumą.

Galima pridurti, kad Kauno meras 2016-ųjų pabaigoje suteikė lygiai 1 mln. eurų paskolą savo sūnaus valdomai įmonei „Graveda“, kurios akcininku pats yra. 800 tūkst. eurų paskola 2017-ųjų spalį suteikta bendrovei „Laisvės investicijos“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA