Keturkojo pareigūno dėka vagis sulaikytas greičiau nei pastebėta vagystė | Kas vyksta Kaune

Keturkojo pareigūno dėka vagis sulaikytas greičiau nei pastebėta vagystė

Kauno apskr. VPK nuotr.

Ankstyvą penktadienio rytą, 6.27 val., per miesto vaizdo stebėjimo kameras Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) pareigūnai pastebėjo šį tą įtartino. T. Masiulio gatvėje, netoliese Kauno marių, dviračiu atvažiavęs asmuo nuo greta stovinčio automobilio, ant kurio buvo pritvirtinti kiti dviračiai, kažką nuėmęs iškart pasišalino.

Pareigūnai nedelsiant reagavo ir nuvyko nurodytu adresu. Prie bandžiusio pabėgti asmens paieškos prisidėjo ir Kauno apskrities VPK Patrulių rinktinės kinologas Ramūnas Baltaplūkis su tarnybiniu šunimi, vokiečių aviganiu Žaku.

Netoli miško palikęs dviratį vyras bandė bėgti, tačiau kinologo ir Žako dėka vos po 10 minučių, apie 6.40 val., vyras, gimęs 1980 m., jau buvo sulaikytas. Jam už smulkią vagystę pagal Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 108 str. 1 d. gresia bauda iki trijų šimtų eurų.

Vėliau paaiškėjo, kad automobilio, ant kurio buvo prikabinti dviračiai, savininkas yra Vokietijos pilietis (gim. 1981 m.), nė nepastebėjęs, jog vienas iš pritvirtintų dviračių liko be sėdynės.

Apie vagystę vokietį informavo patys pareigūnai, kuomet sulaikė bėglį. Į Kauną atvykusiam užsieniečiui iškart grąžinta ir pavogta dviračio sėdynė. Svečias buvo dėkingas policijos pareigūnams, o ypač keturkojui kolegai Žakui už operatyvų darbą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA