Austrijos bendrovė atidarė paslaugų centrą Kaune: ieško specialistų ir inžinierių | Kas vyksta Kaune

Austrijos bendrovė atidarė paslaugų centrą Kaune: ieško specialistų ir inžinierių

Organizatorių nuotr.

Austrijos bendrovė „TGW Logistics Group“, veikianti 20 šalių ir pasiekianti 620 mln. eurų metinę apyvartą, oficialiai atidarė inžinerinių paslaugų centrą Kaune. Tikimasi, kad per artimiausius metus Kauno biure dirbs apie 100 darbuotojų, rašoma įmonės „TGW Logistics Group“ pranešime spaudai.

[galerija kiek=”16″]

Įmonė aktyviai ieško aukštos kvalifikacijos informacinių technologijų specialistų ir inžinierių. Jie papildys esamą komandą, kurios atsakomybių spektras itin platus – nuo automatizavimo iki imitacinio modeliavimo.

„Kaune sukūrėme daugiafunkcinį kompetencijų centrą, o kai kurios įmonių grupės funkcijos bus atliekamos būtent tik Lietuvos padalinyje. Pirminis šio centro tikslas buvo prisidėti prie bendrovės projektų Šiaurės Europoje, tačiau dabar matome dar didesnį šio centro potencialą ir naujas galimybes prisidėti prie projektų visoje Europoje, Šiaurės Amerikoje ir Kinijoje,“ – teigia „TGW Northern Europe“ generalinis direktorius Andy Smith.

„TGW Logistics Group“ kuria ir diegia individualius automatinių logistikos sandėlių sprendimus tokioms įmonėms kaip „Amazon“, „Coca Cola“, „Adidas“, „Mango“, „Karcher“, ASDA ir daugybei kitų įvairaus dydžio kompanijų visame pasaulyje. Per pastaruosius metus bendrovė sparčiai augo ir šiuo metu įmonių grupėje dirba virš 3,2 tūkst. darbuotojų.

„TGW Limited“ Lietuvos filialo vadovas Danas Kreivaitis sako, kad įmonė Lietuvoje mato dideles galimybes rasti kvalifikuotų angliškai kalbančių specialistų, kurie turi didelį norą augti ir tobulėti.

„Kauno biurui yra keliami tikslai per artimiausius metus didinti darbuotojų skaičių ir juos ugdyti pagal bendroves vertybes, tampant kertinių bendrovės inžinierinių ir administravimo funkcijų kompetencijų centru. Planuojame aktyviai bendradarbiauti su mokymosi įstaigomis, rengiant inžinerijos ir informacinių technologijų specialistus. Mūsų atstovai jau buvo susitikę su technologijų studijų krypties mokslo įstaigų atstovais ir aptarė bendradarbiavimo galimybes,“ – teigia D. Kreivaitis.

„TGW Limited“ paslaugų centro atidaryme dalyvavęs ūkio viceministras Elijus Čivilis pabrėžė, kad atrasti save tokios įmonėse kaip „TGW Limited“ gali žmonės iš įvairių sričių.

„Nors IT sektoriuje darbo vietos auga sparčiausiai, o darbuotojų pajamos čia vienos geriausių, technologijų specialistai Lietuvoje vis dar sudaro itin mažą procentą visų dirbančiųjų. Mes įpratę galvoti, kad šioje srityje gali dirbti tik išrinktieji, tačiau iš tiesų čia save gali atrasti žmonės iš įvairiausių sričių. Tai įrodo realūs pavyzdžiai ir projektai, tokie kaip moterų įtraukimo į technologijų sritį „Women Go Tech“ ar vaikus technologijas atrasti skatinantis „Hour of code“. Džiugu, kad „TGW Limited“ plėtros projekte susipina tiek logistika, tiek IT ir darbuotojų skaitmeninių įgūdžių tobulinimas, kas neabejotinai prisidės prie aukštą pridėtinę vertę kuriančių profesijų proveržio“, – sakė ūkio viceministras.

Anot VšĮ „Investuok Lietuvoje“ vadovo Manto Katino, sparti „TGW Logistics Group“ plėtra Lietuvoje byloja apie augantį šalies inžinierinį ir IT potencialą. „Džiugu matyti, kad Lietuvoje steigiami pasaulinio masto įmonių padaliniai diegia ateities ekonomikos procesus, kurie remiasi vis didėjančia automatizacija“, – teigia M. Katinas.

„Šiems naujos kartos centrams patikimos motininėms įmonėms itin svarbios užduotys. „TGW Logistics Group“ atveju kalbama apie darbą su stambiais projektais ne tik Europos, bet ir Kinijos rinkoje. Tai parodo aukštą pasitikėjimą specialistais, kuriuos sėkmingai parengia mūsų švietimo sistema“.

Šiuo metu „TGW Limited“ Lietuvos filialas jau visiškai įsikūrė Kaune naujame A+ klasės biurų pastate „River Hall“ Jonavos gatvėje. Bendrovė plėtrai Kaune pasirinko šį biurų pastatą, nes jo koncepcija atitiko keliamus reikalavimus: geras susisiekimas su dauguma miesto rajonų viešuoju transportu ir automobiliu, geros parkavimo galimybės, lankstumas planuojant patalpas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA