Kauno „Žalgiriui“ dosniai sumokės: „Rockets“ klubas nusitaikė išpirkti talentingą žaidėją | Kas vyksta Kaune

Kauno „Žalgiriui“ dosniai sumokės: „Rockets“ klubas nusitaikė išpirkti talentingą žaidėją

delfi.lt 2018/07/19 11:22
DELFI nuotr.

NBA čempionate kitą sezoną greičiausiai rungtyniaus Lietuvos krepšinio gerbėjams dar vienas gerai pažįstamas žaidėjas.

Hjustono žiniasklaida paskelbė, kad Kauno „Žalgiriui“ priklausančiu vokiečiu Isaiah Hartensteinu itin susidomėjo Hjustono „Rockets“ klubas, pasirengęs išpirkti vokiečio kontraktą.

20-mečio 213 cm ūgio vidurio puolėjo sutartis su Kauno klubu galioja dar vienus metus, todėl „Žalgiriui“ priklausys 600 tūkst. JAV dolerių išpirkos suma.

Anot „Houston Chronicle“, „Rockets“ planuoja žaidėjo sutartį iš „Žalgirio“ išpirkti iki šios savaitės pabaigos.

„Rockets“ klubo atstovus aukštaūgis vokietis sužavėjo Las Vegaso Vasaros lygoje, kur I. Hartensteinas per ketverias rungtynes ant parketo praleido po 22 min., rinko po 10,3 taško ir 8 atkovotus kamuolius.

Jis buvo stebimas ir visą praėjusį sezoną, kai žaidė NBA Plėtojimosi lygoje, „Rio Grande Vipers“ komandoje (dukterinė „Rockets“ ekipa).

Šiose pirmenybėse vokietis pelnydavo po 9,5 taško ir sugriebdavo po 6,6 atšokusio kamuolio per susitikimą.

„Rockets“ trenerių štabo narys Roy Rogersas itin gyrė per metus patobulėjusį I. Harteinsteiną.

„Jis atrodo kaip visai kitas žaidėjas. Jo pasitikėjimas savomis jėgomis nepaprastai išaugo. Pernai Vasaros lygos metu jis atrodė kiek išsigandęs, tačiau dabar jo kūnas visiškai kitoks, jis jau supranta sistemą. Jis žaidžia krepšinį vietoje to, kad galvotų, kaip jį reikia žaisti“, – krepšininką gyrė R. Rogersas.

„Žaidimas Plėtojimosi lygoje man tikrai padėjo. Vieni metai naujoje aplinkoje, spėjau susiorientuoti, priprasti prie „Rockets“ sistemos. Čia – kitoks krepšinis nei žaidėme Europoje, todėl prireikė laiko. Ir pats jaučiu, kad viskas yra kitaip. Man klubas jau sakė, kad jaučia patobulėjimą, džiaugiasi manimi. Pasižiūrėsime, kaip viskas bus iš tikrųjų“, – dar prieš Las Vegaso Vasaros lygos pradžią kalbėjo ir pats I. Hartensteinas.

Tuo metu „Vipers“ treneris Mattas Brase, dirbęs „Rockets“ trenerių štabe Vasaros lygos metu, įvardijo keletą I. Hartensteino patobulėjimo aspektų.

„Jis tapo elitiniu kovotoju dėl kamuolių abiejose aikštės pusėse. Taip pat jis ėmė greičiau judėti puldamas, greičiau suktis derinių du prieš du metu, greičiau užbaiginėti atakas. Tai yra labai svarbus aspektas, nes Vokietijoje greičio jam trūko. Darbas davė vaisių, tai milžiniškas postūmis į priekį“, – apie krepšininką kalbėjo M. Brase.

Skelbiama, kad pagrindinio vidurio puolėjo pozicijoje Hjustono klubas ir toliau norės matyti šveicarą Clintą Capelą. Šioje pozicijoje „Rockets“ dar turi veteraną brazilą Nene, keletą kitų mažiau pastebimų žaidėjų.

I. Hartensteinas „Žalgirio“ gretose žaidė 2016-2017 m. sezone, tapo LKL čempionu ir laimėjo Karaliaus Mindaugo taurę, taip pat turėjo progą debiutuoti Eurolygoje.

2017-ųjų NBA naujokų biržoje vokietį 43-uoju šaukimu pakvietė būtent „Rockets“ klubas.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA