Kauniečių iniciatyva: plinta tradicija dalintis sodo gėrybėmis | Kas vyksta Kaune

Kauniečių iniciatyva: plinta tradicija dalintis sodo gėrybėmis

Skaitytojos nuotr.

Vasarai įpusėjus, vaismedžius puoselėjantys kauniečiai gali džiaugtis – nebereikia galvoti, kur pigiau nusipirkti kriaušę ar obuolį, mat jų galima rasti nuosavame sode. Bet visgi yra sakoma, jog pasidalijus laimė padvigubėja – būtent tokiu principu pagrįstą iniciatyvą užfiksavo portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytoja.

Kaunietė pasakoja dažnai važinėjanti dviračiu, tad neretai dviračių takais tenka pravažiuoti ir pro privačias kauniečių sodybas. Būtent čia moteris teigia pastebėjusi tradiciją dalintis. „Nuosavų namų ar sodybų šeimininkai dėžėse prie savo valdų šalia dviračių tako pintinėse siūlo pasivaišinti obuoliais. Arba tiesiog sukabina maišelių ryšulėlius su obuoliais ant savo tvoros ir taip siūlo juos tiesiog pasiimti,“ – džiaugsmingai pasakoja kaunietė.

Skaitytoja teigia, jog vos prieš kelias dienas tokį ryšulėlį nuo tvoros nusikabino netoli prekybos centro „Hyper Maxima“ esančioje Kopūstų gatvėje. Obuoliai, anot moters, būna nukritę nuo medžių, tad šiek tiek pamušti, tačiau skanūs ir sultingi.

„Alyvinių obuolių šiuo metu galima rasti Panemunės šilo pakraštyje esančioje Taurakiemio gatvėje – dviračių take visai netoli nuo Trijų mergelių tilto“, – laišką pabaigia skaitytoja.

Moteris nuoširdžiai dėkoja dosniems kauniečiams, kuriantiems tokią gražią tradiciją.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA