Ar Aleksoto panoramos neištiks Gedimino kalno likimas? | Kas vyksta Kaune

Ar Aleksoto panoramos neištiks Gedimino kalno likimas?

R. Tenio nuotr.

Aleksoto kalne, ant kurio įrengta ir kauniečių pamėgta apžvalgos aikštelė, pastarosiomis dienomis įnirtingai vykdomi kasimo darbai. Stūksanti technika ir plušantys darbininkai traukia ne vieno pro šalį einančio ar važiuojančio miesto gyventojo dėmesį.  Portalo „Kas vyksta Kaune“ žurnalistai domėjosi, ar Aleksoto panoramos neištiks Gedimino kalno likimas?

Pasak Kauno miesto savivaldybės Aplinkos apsaugos skyriaus vedėjos Radetos Savickienės, vykdant numatytus Aleksoto apžvalgos aikštelės atnaujinimo darbus, nemažas dėmesys skiriamas ir kalno šlaitui. Jame atsiras iš žemaūgių krūmelių sukurta spalvinga juosta, kurioje dominuos tautiniai motyvai.

Rudenį rengiant projektą, Aplinkos apsaugos skyriaus vedėjos teigimu, apatinėje Aleksoto kalno dalyje buvo aptiktos nedidelės nuošliaužos. O atlikus išsamius tyrimus pastebėti šaltinėliai. Kaip tik šiomis dienomis įrengiama drenažo sistema, kuri surinks vandenį, kad šis neplautų šlaito.

„Tyrimus atliko Aleksandro Stulginskio universiteto mokslininkai. Remdamiesi jų rekomendacijomis stengiamės suvaldyti procesą, kad nenutiktų taip kaip nutiko Gedimino kalnui sostinėje. Viskas vyksta kaip suplanuota, niekas negriūva“, – patikino pašnekovė.

Aleksoto apžvalgos aikštelės atnaujinimo darbus planuojama baigti spalio mėnesį. Primename, kad po rekonstrukcijos šią kauniečių mėgiamą vietą bus patogu pasiekti ne tik automobiliais ar pėsčiomis, bet ir dviračiais.

V. Čepinskio gatvėje planuojama įrengti dviračių taką.  Dviratininkams bus pritaikyta ir S. Dariaus ir S. Girėno gatvė. Kauniečių, norinčių aikštelę pasiekti kopiant Aleksoto kalno laiptais, laukia dar viena gera žinia – pakeistos ir atnaujintos susidėvėjusių laiptų pakopos bei turėklai.

Lankytojams su judėjimo negalia įrengti keltuvai, kurie kels iš žemiau esančios aikštelės į aukštesnę ir atgal. Žmonių saugumui užtikrinti bus įrengti šviestuvai su automatiniu šviesos srauto reguliavimu bei vaizdo stebėjimo kamerų sistema, prieš kurį laiką skelbė Kauno valdžios atstovai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA