Savaitgalio planas: stebinantis cirkas, „dviračiai su sijonais“ ir 100 parašiutų šuolis (renginių apžvalga) | Kas vyksta Kaune

Savaitgalio planas: stebinantis cirkas, „dviračiai su sijonais“ ir 100 parašiutų šuolis (renginių apžvalga)

Eglė Petronienė 2018/07/19 12:17
Kaunas 2022 nuotr.

Dar vienas vasariškas savaitgalis – dar viena renginių puokštė Kaune. Šį kartą miestiečiai kviečiami pasinerti į šiuolaikinio cirko magiją, pasiklausyti koncertų po atviru dangumi bei nuotaikingai pasivažinėti dviračiais „Skirt Bike“ festivalyje. „Kas vyksta Kaune“ komanda sudėliojo įdomiausius ateinančių dienų akcentus mieste, tad skaitykite, išsirinkite ir dalyvaukite.

Ketvirtadienį, liepos 19 dieną, 20 val. šalia Baltų turgaus (Prūsų g. 4) vyks Šiuolaikinio cirko festivalio „Cirkuliacija‘18“ atidarymo koncertas. Tradicinės žydų muzikos ir balkaniškų ritmų dainomis miestiečius šokdins charizmatiškoji „Rakija Klezmer Orkestra“ komanda. Valandą prieš koncertą prasidės ir pirmasis festivalio cirko pasirodymas „Eternal Dinner“ (kaina 6,80 eur). Festivalis „Cirkuliacija‘18“ Kaune rengiamas jau ketvirtą kartą. Juo siekiama populiarinti jauniausios scenos meno šakos – šiuolaikinio cirko – tradicijas bei žinomumą Lietuvoje. Visa festivalio renginių programa čia.

Tiems, kurie klausydami muzikos, mėgsta ką nors kramsnoti, patiks Rolland  Merguez iš Paryžiaus koncertas „Open Kitchen“ kiemelyje Nemuno saloje. Fanko, electro ir R&B stilius propaguojantys prancūzai tikrai žino receptą, kaip visus pakelti nuo kėdžių ir užkurti tikrą vakarėlį.

Norintys praleisti ketvirtadienio vakarą ramiau laukiami Kauno fotografijos galerijoje, kur 17.30 val. vyks Nacionalinės premijos laureato Romualdo Požerskio fotografijų parodos „Atlaidai“ atidarymas. Kaip rašo VDU Šiuolaikinių menų katedros vedėjas Tomas Pabedinskas, „atlaidus R. Požerskis fotografavo 1974–2001 m. ir apkeliavo įvairias Žemaitijos bei Dzūkijos vietoves, tačiau nuostabos jausmas, kitoniško pasaulio įspūdis išliko visame fotografijų cikle. Dokumentiniu požiūriu vertingus laiko ženklus Požerskis atrado ne tik sakraliniame, bet ir labiau žemiškame atlaidų vyksme: bendraujant skirtingoms kartoms, pasiruošiant apeigoms ir švenčiant, kai jos baigiasi.“

Penktadienio, liepos 20 d., vakarą nuo 19 val. VDU didžiojoje salėje skambės XXIII-ojo Pažaislio muzikos festivalio koncertas  „Svaiginanti Kuba“. Pažinti egzotiškos šalies muziką ir pasimėgauti profesionalia programa kviečia „Latin Grammy“ laureatai grupė „Son Del Nene“ (kaina 10 – 17 eur).

Šeštadienį, liepos 21 d., padangėje vėl netils lėktuvų variklių gausmas. Šį kartą pasigėrėti aviacinės technikos paroda, lakūnų pasirodymais bei išvysti rekordinį 100 parašiutų šuolį lankytojai kviečiami Pociūnų aerodrome.

Liekančių Kaune laukia net keli netradiciniai dviračių renginiai. Vienas iš jų, festivalio „Cirkuliacija‘18“ organizuojama ekskursija su dviračiais – tai unikali galimybė pažinti Šilainius, autentiškas jų gyventojų istorijas ir jaunąją Lietuvos cirko artistų kartą pasitelkus pakankamai nestandartinį formatą. Ekskursijos vyks 13 ir 16 val., į jas būtina registruotis iš anksto.

Dainavoje švęsti nepriklausomybę ir laisvę, kurią suteikia važinėjimas dviračiu, kviečia spalvingas ir įdomus „SkirtBike Fest Kaunas 2018“. Renginio sumanytojai, „Kaunas 2022“ ir „Fluxus Labas“ komanda, kviečia burtis draugišką sijonais ar suknelėmis vilkinčių moterų komandą ir padovanoti miestui grožiu ir džiaugsmu spinduliuojantį 6 km dviračių paradą. Vyrai taip pat labai laukiami, pasipuošę peteliškėmis ar kitu puošniu aksesuaru. Festivalio programoje: salsos pamokos, chna tatuiruotės, makiažo pamokos ir daugybė kitų įdomybių. Daugiau apie renginį skaitykite čia.

Sekmadienį, liepos 22 d., kauniečiai kviečiami kartu su atžalomis atvykti į Šeimų dieną Šilainiuose. Šalia Baltų turgaus įsikūrusiame cirko miestelyje vyks nemokama pilatės treniruotė, vaikų popietė su didžėjumi, palydėti puikų vakarą ir uždaryti „Cirkuliacija‘18“ festivalį kvies elektroninės muzikos genijaus Jokūbo Tulabos koncertas.

Daugiau savaitgalio pramogų ieškokite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA