Praneša kauniečiai: „Gaila žmonių, kurie maudosi fekalijose to nežinodami“ (papildyta) | Kas vyksta Kaune

Praneša kauniečiai: „Gaila žmonių, kurie maudosi fekalijose to nežinodami“ (papildyta)

Portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojų nuotr.

Į portalą „Kas vyksta Kaune“ kreipėsi Panemunės gyventojai. Pasak jų, jau savaitę iš kanalizacijos bėgančios nuotekos ne tik skleidžia blogą kvapą, bet ir teršia Sėmenos upelio vandenį.

„Gaila žmonių, kurie maudosi fekalijose to nežinodami. Mėginome prisišaukti pagalbą, tačiau bendrovės „Kauno vandenys“ atstovai tvirtina, jog tai – normalu, esą tokia situacija visame Kaune. O avarinė tarnyba nereaguoja, nors, manome, kad siurblinė neveikia, nes neskleidžia jokio garso. Kiek tai tęsis nėra aišku“, – piktinasi kauniečiai.

Pasak jų, maždaug prieš savaitę gamtos apsaugos atstovai paėmė ištirti nuotekų mėginį ir konstatavo, kad kone identiška situacija visame Kaune.

„Kai skambiname telefonu atsakingiems asmenims, girdime vis tą patį: „Mums problema žinoma – padaryta klaidų tiesiant vamzdžius – iškloti per ploni vamzdžiai, bet pakeisti nieko negalime, nes tai – grandioziniai projektai“, – tikina Pabradės gatvės Panemunėje gyventojai.

Jų teigimu, problema nebe nauja – ji tęsiasi maždaug metus, kai kartas nuo karto išsiveržia minėtosios nuotekos. „Kodėl jungiamasi prie nuotekų sistemos, jei viskas veikia blogai – gal leiskime viską tiesiai į upes ir upelius, jei atsakingi asmenys nieko padaryti negali?“, – kritikos strėlių negaili kauniečiai.

Papildyta: portalui „Kas vyksta Kaune“ bendrovės „Kauno vandenys“ pasiteiravus apie situaciją Pabradės gatvėje, generalinis direktorius Vilius Burokas sakė, jog apie problemą sužinojo tik portale pasirodžius straipsniui. Tačiau, pasak jo, nuotekų linija jau yra išvalyta ir funkcionuoja gerai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA