Plinta uždeganti atrakcija: siūlo surinkti Lietuvos žemėlapį iš 60 magnetukų | Kas vyksta Kaune

Plinta uždeganti atrakcija: siūlo surinkti Lietuvos žemėlapį iš 60 magnetukų

Organizatorių nuotr.

Liepos 12 d. Lietuvoje startavo nauja atrakcija – siūloma surinkti Lietuvos žemėlapį iš 60-ties magnetukų. Tačiau, viskas ne taip paprasta, kaip atrodo iš pirmo žvilgsnio: kad gautum konkretaus miesto magnetuką – privalai apsilankyti tame mieste ir užsukti į turizmo centrą! 

[galerija kiek=”8″]

Anot akcijos „Surink Lietuvą“ organizatorių, iš pradžių startuota su 1 tūkst. žemėlapių vnt. (kiekviena savivaldybė turi po 1 tūkst. vnt. magnetukų). Kaip informavo „Kaunas In“ atstovai, pirmieji magnetukai išgraibstyti žaibo greičiu, tad šiuo metu vyksta jų papildymas ir keliautojai jų įsigyti Kaune bei kituose miestuose galės tik nuo darbo savaitės pabaigos.

Šis projektas sujungė visas 60 savivaldybių. Jo esmė – Lietuvos 100-mečio proga paskatinti žmones ne tik keliauti po savo kraštą, bet ir pažinti kiekvieną jo lopinėlį.


Dėlionę sudaro 60 konkretaus krašto formos magnetukų, juos sujungus į visumą – gaunamas spalvotas Lietuvos žemėlapis. Detalėse galima išvysti žinomus to krašto žmones, taip pat išskirtinius gyvūnus, pastatus ar net ateivius.

Magnetukų idėja kilo Ukmergės turizmo ir verslo informacijos centro direktorei Linai Baublienei, magnetukų iliustratorė ir grafikos dizainerė – Eglė Zubkovienė. Kūrybinis procesas truko 9 mėnesius: jų metu savivaldybės atsiųsdavo objektų sąrašą, kuriuos norėtų matyti savo magnetukuose, o iliustratorė objektus išpaišydavo bei stebėdavo, kas geriausiai žiūrisi ir patrauktų turistus.

Pirmieji Kauno miesto magnetukai išdalinti žaibo greičiu. Turizmo centras planuoja, kad jais pasipildys iki darbo savaitės pabaigos./„Kaunas In” nuotr.

Idėjos autorė L. Baublienė portalui „Kas vyksta Kaune“ sakė, kad magnetukų aprašai bus keliami į akcijos puslapį čia. „Norime po truputį visiems papasakoti, ką įdomaus galima Lietuvoje pamatyti, o taip pat kiekvienas objektas pasakos dar daugiau, nei pavaizduota ant mažo magnetėlio. Labai džiaugiamės, kad mūsų projektas pavyko ir Lietuva juo užsikrėtė! “, – teigė L. Baublienė. Kadangi projektas tęsis 2 metus, ji ragino keliauti neskubant, įsigilinti į konkretaus krašto istoriją, pažintinius objektus ir kt.

Magnetukai parduodami turizmo centruose, muziejuose ar bibliotekose, jų sąrašą rasite čia.

Kauno apskrityje magnetukus rasite šiose vietose. Kauno magnetukus puošia: Perkūno namas, gatvės meno piešinys „Senelis išminčius“, Nemuno ir Neries santaka, Raudondvario dvaras./Organizatorių nuotr.

Informuojama, kad konkrečiame mieste galima įsigyti tik to krašto magnetuką, tad norint surinkti visus – reikės apkeliauti visą Lietuvą. Kaune 15-tą ir 16-tą magnetukus atitinkamai galima įsigyti „Kaunas IN” (Rotušės a. 15) bei Kauno rajono turizmo ir verslo informacijos centre (Pilies takas 1, Raudondvaris). Vieno magnetuko kaina – 1 euras, pinigai bus naudojami dėlionių gamybai.

Prieš specialiai vykstant į konkretų miestą, patartina pasiskambinti į turizmo centrą ir pasiteirauti, ar dar yra magnetukų, nes vos prasidėjus akcijai – kilo didžiulis susidomėjimas (aplankius kraštą ir neradus magnetuko – yra galimybė jį atsisiųsti paštu). Kita rekomendacija – vienos kelionės metu apvažiuoti po vieną apskritį, taip stipriau įsigilinant į konkrečios apskrities istoriją, pažintinius objektus.

Planuojama, kad akcija tęsis 2 metus.

Daugiau informacijos apie akciją rasite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA