Kas vyksta Kaune liepos 13-15 dienomis? (Renginių kalendorius) | Kas vyksta Kaune

Kas vyksta Kaune liepos 13-15 dienomis? (Renginių kalendorius)

Eglė Petronienė 2018/07/12 21:13
A. Barzdžiaus nuotr.

Iškilmingai paminėjęs Valstybės dieną Kaunas neketina užmigti ant laurų ir šį savaitgalį pateikia miestiečiams dar vieną šūsnį įspūdingų pramogų. Gaudžiantys lėktuvų varikliai, magiškais kvapais viliojantys augalai ir klasika skambančios bažnyčios – visa tai ir dar daugiau vilios išeiti į lauką ir pramogauti savo mieste liepos 13–15 dienomis.

Penktadienio, liepos 13-osios, vakarą, nuo 17 val., VDU Botanikos sode karaliaus kasmetinė „Kvapų naktis“. Tradiciškai renginys susilaukia didžiulio susidomėjimo ir kviečia lankytojus pasinerti į įvairiausių formų, skonių, aromatų ir savybių augalų pasaulį. Vaikų šiemet lauks Lietuvos Zoologijos sodo programa, pažintis su alpakomis ir arkliukais, o suaugę galės pasimėgauti dainuojamosios poezijos koncertu, lietuviškų sutartinių džiazo improvizacijomis, romantiška šviesų ir muzikos programa „Nakties muzika“.

Šeštadienį ir sekmadienį (liepos 14–15 d.) virš Kauno netils lėktuvų varikliai – S. Dariaus ir S. Girėno aerodrome vyks Šimtmečio aviacijos šventė. Tai puiki galimybė pasinerti į kvapą gniaužiantį aviacijos pasaulį, aplankyti muziejaus ekspoziciją, pasigrožėti akrobatinių lėktuvų ir NATO naikintuvų skrydžiais. Šventinę nuotaiką papildys grupių „Black Biceps”, „Poliarizuoti stiklai”, „Rebelheart“ „Thundertale” ir „Laimingu būti lengva” pasirodymai.

Mėgstantys prasmingus tekstus bei kokybišką muziką galės pasinerti į pušų ir dainuojamosios poezijos skambesį.
Šeštadienį nuo 17 val. savo ištikimiausių klausytojų Kulautuvoje lauks jau 18-ta „Akacijų alėja“, kurioje pasirodys puikiai žinomi bardai: Gediminas Storpirštis, Andrius Kaniava ir Giedrius Arbačiauskas, dainų autorius ir atlikėjas Mindaugas Briedis, bardų muzikos gurmanų itin mėgstamas atlikėjas, aktorius Mindaugas Ancevičius, grupės „Atika“ įkūrėjas ir vokalistas Darius Žvirblis. Po kelių metų pertraukos festivalyje gros ir Raminta Naujanytė-Bjelle, kuri drauge su grupe „Miško gyventojai“ visai neseniai įrašė pirmąjį albumą.

Sekmadienio
vakarą sugrįžkime į Kauną ir palydėkime puikų savaitgalį baigiamajame festivalio „Kaunas Piano“ koncerte Šv. arkangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčioje. Jo metu gros visi festivalio dalyviai, o klausytojai savo balsavimu išrinks festivalio laureatą. Atlikėjų pasirodymas prasidės 18 valandą.

Visi savaitgalio renginiai Kaune čia. O jeigu neramintų apsiniaukęs dangus, detalią orų prognozę galite rasti čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA