Skautai iš Lietuvos bei Prancūzijos susitelkė geriems darbams Kaune | Kas vyksta Kaune

Skautai iš Lietuvos bei Prancūzijos susitelkė geriems darbams Kaune

Organizatorių nuotr.

Liepos 9-11 dienomis Kaune prasidėjo trijų dienų projektas „Nuspalvink Lietuvą“. Daugiau nei šimtas skautų susiburė tam, kad kartu atnaujintų ir nudažytų keturis sunkiai besiverčiančių šeimų namus. Lietuvos skautijos nariams talkino broliai ir sesės iš Prancūzijos skautų organizacijos.

[galerija kiek=”12″]

Jau trečius metus vykstantis projektas kviečia skautus nuo 15 metų atlikti gerąjį darbą savo bendruomenei. Šiemet pirmą kartą prie akcijos buvo kviečiami prisijungti ir užsienio šalių skautai. Prie lietuvių prisijungė net 70 jaunuolių iš Prancūzijos. „Mums tai galimybė ne tik realiai prisiliesti prie kitos šalies gyvenimo, susirasti naujų draugų, bet ir padaryti gerą darbą.“ – sako skautų iš Prancūzijos atstovas.

Savanoriškai padėti kitiems skautai ugdomi nuo mažens. Net ir patys jauniausieji, šešerių metų vaikai, duodami skauto priesaiką, pasižada stengtis kasdien padaryti po gerą darbelį. Projekto tikslas skatinti neatlygintinų gerųjų darbų tradiciją ir prisidėti prie bendruomenės gerbūvio.

Projektui pasibaigus, skautai ir vėl susitiks šių metų liepos 14 – 22 dienomis, Rumšiškėse, Tautinėje 100-mečio skautų stovykloje „Laužų karta“. Stovykloje dalyvaus daugiau nei 3,2 tūkst. skautų, beveik 600 jų atvyks iš įvairių užsienio valstybių. 2018-uosiuos LR Seimas yra paskelbęs Lietuvos skautų judėjimo metais.

Projektą dažais remia Vivacolor Lietuva.

Skautai yra visuomeninis, nepolitinis, ne pelno siekiantis, savanoriškas jaunimo judėjimas, kurio pagrindinis siekis – išugdyti jauną žmogų pilietišku ir atsakingu nacionalinės ir tarptautinės visuomenės nariu. Skautų judėjimas yra progresyvios saviauklos sistema, veikianti per įžodį ir priesakus, mokymąsi per veiklą, patyrimo laipsnius, specialybių programas ir mažų grupių narystę.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA