Penktadienį paaiškės, kas tapo naujuoju KTU rektoriumi | Kas vyksta Kaune

Penktadienį paaiškės, kas tapo naujuoju KTU rektoriumi

BNS 2018/07/11 13:27
Organizatorių nuotr.

KTU atstovas atstovas spaudai Mantas Lapinskas BNS sakė, kad penktadienį rengiamas uždaras universiteto Tarybos posėdis, kuriame bus balsuojama dėl rektoriaus. Dėl šio posto varžosi 11 kandidatų.

Rektorius išrenkamas, kai vienas kandidatas surenka ne mažiau kaip tris penktadalius visų Tarybos narių balsų. Jeigu per pirmąjį balsavimą nė vienas iš kandidatų tiek balsų nesurenka, rengiamas pakartotinis balsavimas ir konkurse dalyvauja ne daugiau kaip du kandidatai, per pirmąjį balsavimą surinkę daugiausia balsų. Jei prireiktų antro rinkimų turo, jis vyktų pirmadienį, liepos 16 dieną, BNS sakė M. Lapinskas.

KTU rektoriaus posto siekia JAV Pensilvanijos Getysburgo koledžo Ekonomikos katedros docentas Rimvydas Baltaduonis, Vilniaus universiteto Chemijos instituto direktorius Aivaras Kareiva, KTU Senato pirmininkas, Ekonomikos ir verslo fakulteto profesorius Rytis Krušinskas, Nigerijos Kovenanto universiteto profesorius, programinės įrangos inžinerijos mokslų daktaras Sanjay Misra, Vilniaus Gedimino technikos universiteto profesorius, sistemų programavimo mokslų daktaras Algirdas Pakštas.

Vadovauti KTU taip pat pretenduoja šios aukštosios mokyklos Elektros ir elektronikos fakulteto profesorius Renaldas Raišutis, šio fakulteto pagrindinis tyrėjas docentas Vidas Raudonis, Cheminės technologijos fakulteto profesorius Raimundas Šiaučiūnas, šio fakulteto dekanas Eugenijus Valatka, laikinoji rektorė Jurgita Šiugždinienė bei Mechanikos inžinerijos ir dizaino fakulteto dekanas Andrius Vilkauskas.

Rektorius renkamas penkerių metų kadencijai. KTU rektoriaus rinkimai paskelbti pernai gruodį, kai iš šių pareigų atsistatydino Petras Baršauskas.

Jis iš pareigų pasitraukė tuometiniam akademinės etikos ir procedūrų kontrolieriui Vigilijui Sadauskui tiriant jo monografiją. Kontrolierius spalį konstatavo, kad rengdamas habilitacinį darbą P. Baršauskas nesilaikė citavimo taisyklių ir pažeidė akademinės etikos reikalavimus. Buvęs rektorius pripažino, kad jo darbe yra techninių klaidų, tačiau neigė plagijavimą.

Nepalankią kontrolieriaus išvadą P. Baršaukas ginčija teisme. Vilniaus apygardos administracinis teismas šių metų kovą paskelbė, kad kontrolierius pagrįstai pripažino P. Baršausko habilitacinį darbą plagiatu, tačiau šį sprendimą P. Baršauskas apskundė Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.

Šiuo metu KTU rektoriaus pareigas laikinai eina J. Šiugždinienė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA