Kauniečiai pasipiktino laidotuvių radiniais Ramybės parke | Kas vyksta Kaune

Kauniečiai pasipiktino laidotuvių radiniais Ramybės parke

Portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojų nuotr.

Portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojai Ramybės parke užfiksavo su laidotuvėmis susijusius vaizdus, neleidusius praeiti pro šalį. Kaip sako kauniečiai, situacija nėra nauja – ji vis kartojasi, todėl esą reikėtų sugėdinti taip besielgiančius žmones.

[galerija kiek=”4″]

Pasak skaitytojų, Ramybės parke, kurį iš vienos pusės supa laidojimo namai „Liūdinga“, o kitoje stūkso Kauno Kristaus Prisikėlimo cerkvė, dažnai tenka matyti prie medžių paliktus sudžiuvusius vainikus ar nuvytusias gėles.

„Gal jūs sugėdinsite? Per vidurį, prie medžio, nuolat sumesti nuvytę vainikai. Kai paklausiame aplink esančių minėtų įstaigų darbuotojų, sulaukiame atsakymo: „Ne, ne mūsų“. Vargu, ar kas nors iš Petrašiūnų atvežė ir sumetė. Šįkart jau savaitę guli. Prieš tai – išbuvo gal mėnesį, kol, matyt, Kauno „Švaros“ atstovai išvežė“, – piktinasi kauniečiai.

Paklausti apie tai, kas galėtų šitokiu būdu teršti Ramybės parko plotus, portalo skaitytojai, sako įtariantys, jog taip elgtis esą galėtų labiau cerkvės nei laidojimo namų darbuotojai.

„Iš laidojimo namų vainikus ir gėles tikriausiai išsiveža klientai, o cerkvė gal kokius nežinomus asmenis laidoja. Apžiūrėjome išmestą vainiką bandydami surasti užrašus, juostas, bet nieko neradome“, – pasakoja jie.

Kauniečiai tikina kartą matę, kai Kauno Kristaus Prisikėlimo cerkvės teritoriją švarinusi moteris šiukšlių atsikratė palikdama jas Ramybės parke. Tačiau pamėginus sudrausminti pastarąjį elgesį, kauniečiams esą patiems teko išklausyti moters moralą.

Portalo „Kas vyksta Kaune“ susisiekė su Kauno Kristaus prisikėlimo cerkvės atstove Larisa. „Gėlės, patekusios pas mus, kai nudžiūsta, yra išvežamos. Tai, kas randama Ramybės parke, nėra mūsų. Pirmiausiai, noriu pasakyti, kad į cerkvę nėra atnešami vainikai, o sudžiuvusias gėles, kaip minėjau, supakuojame į maišus ir išvežame“, – tikino moteris.

Jos teigimu, kai tvarkoma cerkvės aplinka, esą papildomai surenkama ir viskas, kas yra už tvoros. „Negaliu atsakyti, iš kur atsiranda šiukšlės Ramybės parke, kauniečiai net praeidami pro šalį gali matyti, kad tvarkome ne tik vidinę cerkvės teritoriją, bet ir tai, kas už jos“, – aiškino Kauno Kristaus Prisikėlimo cerkvės atstovė.

Apie kauniečius neraminančią situaciją portalo žurnalistai kalbėjosi ir su laidojimo namų „Liūdinga“ vadove Vanda. „Prie medžių niekada nieko nepaliekame. Po mirusiojo šarvojimo laiko artimieji išsineša visas gėles ir vainikus. Neturime jokio tikslo teršti“, – kalbėjo pašnekovė.

Dėkojame portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojams, kad dalijatės miesto aktualijomis ir problemomis. Jei norite pranešti naujieną, rašykite mums el. paštu: kaunas@kasvyksta.lt.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA