Populiariausi vaikų vardai: Kaune vystosi kitokios tendencijos | Kas vyksta Kaune

Populiariausi vaikų vardai: Kaune vystosi kitokios tendencijos

BNS, kaunas.kasvyksta.lt inf. 2018/07/08 12:35
Asociatyvi / D. Beržinio nuotr.

Savaitės pradžioje „Registrų centras“ pranešė, kokie naujagimių vardai buvo populiariausi pirmuosius šešis 2018-ųjų metų mėnesius. Tiesa, Kaune populiariausių vardų sąrašas atrodo kiek kitaip.

Šiemet Lietuvoje gimusiems berniukams dažniausiai registruojamas Luko, mergaitėms – Lėjos vardas. Pernai populiariausiais buvę Mato ir Emilijos vardai liko antrojoje vietoje. Tarp populiariausių šiemet taip pat yra berniukiški Kajaus, Jokūbo, Jorio, Nojaus, Beno, Domo, Jono ir Dominyko bei mergaitiški Amelijos, Gabijos, Kamilės, Luknės, Emos, Gabrielės, Patricijos ir Austėjos vardai.

Kaune, kaip praneša Kauno miesto savivaldybės Civilinės metrikacijos skyrius, šiemet daugiausiai užregistruota berniukų, kuriems suteiktas Luko (27) vardas, o tarp mergaičių populiariausias buvo Patricijos (22) vardas.

Žemiau populiariausių dešimtukuose Kaune rikiuojasi berniukiški Mato, Beno, Jorio, Domo, Gabrieliaus, Nojaus, Arijaus, Dominyko ir Herkaus bei mergaitiški Emilijos, Amelijos, Sofijos, Gabijos, Gabrielės, Luknės, Austėjos, Emos ir Ugnės vardai.

Tarp rečiausių pirmąjį pusmetį suteiktų vardų buvo Romo, Rimgaudo, Mijaus, Ervino, Kristo, Tyro, Artemijaus, Delijos, Liubavos, Žanetos, Vedos, Adijos, Milijos, Aurikos vardai.

Registrų centro tvarkomo Gyventojų registro duomenimis, šiuo metu dažniausiai pasitaikantys vyriški vardai yra Vytautas, Jonas, Tomas, Antanas ir Mindaugas, o moteriški – Irena, Kristina, Janina, Lina ir Ona.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA