Aleksotas demonstruoja bene sparčiausią augimą Kaune | Kas vyksta Kaune

Aleksotas demonstruoja bene sparčiausią augimą Kaune

Organizatorių nuotr.

Dar visai neseniai Aleksotas buvo primirštas, snūduriuojantis Kauno mikrorajonas. Tačiau dabar jis – viena sparčiausiai augančių miesto dalių, pamėgta naujakurių. Specialistai sako, kad tokį Aleksoto šuolį lėmė gera strateginė padėtis ir spartus infrastruktūros gerinimas bei su tuo atėję nauji verslo projektai.

Atranda jaunos šeimos

Aleksote dabar kyla modernūs gyvenamosios paskirties statiniai, kuriamos naujos žaliosios erdvės, pramogų ir laisvalaikio zonos, tvarkomos gatvės. Jaunos šeimos noriai atranda Aleksotą kaip patrauklią vietą gyventi bei auginti vaikus.

Architektas Vygantas Alaunė sako, kad Aleksotas, jei kalbėtume apie jo vaizdą bendrame Kauno kontekste, atrodo tikrai išskirtinai. Rajonas pakankamai ramus, bet visai šalia miesto centro.

„Kai kurie kvartalai čia dar nepastatyti, o butai jau parduoti. Visi rajone jau dabar vykstantys pokyčiai ir architektūriniai planai rodo augimą. Naujakuriams patinka, kad atstumas iki miesto centro – vos keli kilometrai, o susisiekimas gerėja. Jau dabar visiškai sutvarkyta Šeštokų gatvė, beveik baigtas statyti naujasis „Parko apartamentų“ kvartalas. Jį kuriant buvo atsižvelgta ne tik į ekonominį atsiperkamumą, bet ir į estetiką – kad Kauno miesto veidas būtų kuo modernesnis ir patrauklesnis jaunajai kartai“, – pasakojo V. Alaunė.

Plėtra – viena sparčiausių mieste

Šiuo metu Aleksote vyksta parko, esančio šalia Šeštokų gatvės, techninio projekto parengimo darbai – pagal gautą gatvių statybos leidimą vykdoma Leipalingio gatvės atkarpos (nuo Šeštokų iki Galvės gatvės) rekonstrukcija.

„Jau yra pastatyta pusė „Parko apartamentų“ miestelio. Šiuo metu čia kuriasi daugiau kaip 100 naujakurių. Statybos turėtų būti baigtos per artimiausius dvejus metus. Per tą laiką bus užbaigtos ir statybas ribojančių gatvių rekonstrukcijos bei šalia esančio parko įrengimas“, – pasakojo UAB „Centromera“ projektų vadovė Vaida Šidlauskienė.

„Atkreiptinas dėmesys, kad aplink Kauną vyksta daug naujų statybų, dygsta nauji kvartalai, bet jie – daugiausia jau rajono teritorijoje. Tuo tarpu mieste ir taip arti jo centro kvartalinės statybos mažai“, – pastebėjo pašnekovė.

Aleksotas augs ir ateityje

Statybų įmonės „Etapas Group“ direktorius Mindaugas Velička įsitikinęs, kad Aleksoto populiarumas bei patrauklumas it toliau augs.

„Tai – bene žaliausias Kauno mikrorajonas, turintis itin gerą susisiekimą – ne tik su centru, bet ir kitomis miesto vietomis. Šiemet bus išasfaltuota Kalvarijos gatvė – atsiras dar viena patogi jungtis su „Via Baltica“ automagistrale.

Šie pokyčiai, tikėtina, lems ir kitus infrastruktūrinius virsmus – per keletą metų atsiras daugiau socialinės infrastruktūros – darželių, mokyklų. Juk verslas visada juda paskui gyventojus. Geras ženklas ir tai, kad miestas Inovacijų centrą steigia būtent Aleksote“, – pastebėjimais dalinosi M. Velička.

Anot jo, nors rajonas auga dideliais tempais, laisvų, neapstatytų sklypų jame dar yra. „Visi nauji įvairios paskirties objektai statomi laikantis griežtų statybos normų bei architektūrinių reikalavimų. Statyboms naudojamos ES sertifikuotos medžiagos. Planuojantiems čia įsikurti patrauklu atrodo tai, kad yra centralizuoti vandentiekio, kanalizacijos, elektros, dujų tinklai, asfaltuotos gatvės, sutvarkytas apšvietimas bei patogus visuomeninis transportas“, – dėstė statybų ekspertas M. Velička.

Nekilnojamojo turto ekspertai prognozuoja, kad 2019-ieji Aleksotui bus dar sėkmingesni nei šie – užbaigus pradėtus gyvenamuosius projektus, padaugės gyventojų, o verslas turės naujų nišų savo paslaugoms plėsti.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA