Paskelbta popiežiaus Pranciškaus vizito programa | Kas vyksta Kaune

Paskelbta popiežiaus Pranciškaus vizito programa

BNS 2018/07/05 15:18
„Vatican News Agency“ „Facebook“ paskyros nuotr.

Ketvirtadienį oficialiai paskelbta popiežiaus Pranciškaus vizito Lietuvoje programa – tik dvi dienas šalyje praleisiančio Katalikų Bažnyčios vadovo apsilankymas bus gana intensyvus. Į Kauną popiežius atvyks rugsėjo 23-iosios rytą.

Popiežius į Lietuvą atvyks šeštadienį, rugsėjo 22–ąją. Pakilęs iš Romos oro uosto, jo lėktuvas Vilniuje turėtų nusileisti 11.30 val. Čia numatyta pasisveikinimo ceremonija.

Po jos popiežius Pranciškus vyks į Prezidentūrą, kur numatyti susitikimai su šalies vadove, valdžios ir visuomenės atstovais bei diplomatais.

16.30 val. popiežius lankysis Aušros vartų koplyčioje, Katedros aikštėje susitiks su jaunimu bei lankysis Vilniaus arkikatedroje.

Sekmadienį, rugsėjo 23-iąją, 8.15 val. popiežius išvyks į Kauną, kur Santakos parke laikys Šv. Mišias, Kauno kurijos rūmuose pietaus su vyskupais, Kauno arkikatedroje susitiks su dvasininkais.

Iš Kauno popiežius grįš į Vilnių, kur lankysis ir melsis Okupacijų ir laisvės kovų muziejuje. Pirmadienį, rugsėjo 24 dieną, popiežius išvyks į Latviją, o antradienį, rugsėjo 25 dieną – į Estiją.

Popiežius Pranciškus bus antrasis Šventasis Tėvas, viešėjęs Lietuvoje. Popiežius Jonas Paulius II Lietuvoje lankėsi 1993 metų rugsėjo 4–8 dienomis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA