Liekantiems Kaune ilgasis savaitgalis pažers galybę pramogų (renginių apžvalga) | Kas vyksta Kaune

Liekantiems Kaune ilgasis savaitgalis pažers galybę pramogų (renginių apžvalga)

Eglė Petronienė 2018/07/05 10:06
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Ilgasis šventinis savaitgalis kauniečiams tikrai neprailgs, o mūsų rekomendacijos, tikimės, padės išsirinkti renginius ir veiklas pagal nuotaiką bei įdomumą.

Atkreipiame dėmesį, kad šį savaitgalį laukia įspūdingas karšto oro balionų paradas, nemokamų ekskursijų festivalis „L6“, „Operetė Kauno pilyje“ po atviru dangumi, o svarbiausia – jau šįvakar visuomenei oficialiai bus pristatyta skulptūra „Laisvės karys“, tad jei nespėsit į atidarymą, apžiūrėti taip visų lauktą Vyties variantą „atjojusį“ į Kauno pilies kiemą kauniečiai ir miesto svečiai kviečiami visą ilgąjį savaitgalį.

Jei visgi nesusiruošite į miestą ir liksite namuose užmiestyje įsilieti į Mindaugo karūnavimo šventės sūkurį kvies Garliavos bendruomenė, o Raudondvaryje rinksis Šimtmečio šeimų festivalio dalyviai. Kad būtų lengviau apsispręsti, pateikiame įdomiausių savaitgalio renginių apžvalgą.

Ketvirtadienio, liepos 5 d., vakarą, 18.30 val., vyks ilgai lauktas iškilmingas skulptūros „Laisvės karys“ atidengimas. Sveikinimo žodį tars Jo Ekscelencija Lietuvos Respublikos Prezidentas Valdas Adamkus, Lietuvos Respublikos Seimo Pirmininkas prof. Viktoras Pranckietis, Kauno miesto meras Visvaldas Matijošaitis, savo įžvalgomis dalinsis skulptūros autoriai: Nacionalinės meno premijos laureatas prof. Arūnas Sakalauskas, skulptoriai Oles Sydoruk ir Boris Krylov. Visi, norintys iš arčiau susipažinti su projekto iniciatoriais, laukiami Pilies kieme, o negalintiems prisijungti, portalas „Kas vyksta Kaune“ ceremoniją transliuos tiesiogiai.

Iš karto po renginio, miestiečiai turės galimybę pasiklausyti tradicinio festivalio „Operetė Kauno pilyje“ koncerto „Pilies muzika“, kuriame šiemet skambės išskirtinai lietuviška muzika. Įdomu tai, kad dainuoti lietuviškai sutiko ir svečiai iš Ukrainos, Latvijos bei Estijos!

Šventinę nuotaiką sustiprins bemaž 100 virš Kauno „Su laisvės vėju“ sklendžiančių karšto oro balionų. Oreiviai iš pakilimo aikštele tapusios Nemuno salos į dangų kils penktadienį–šeštadienį vakare, nuo 20 valandos, o penktadienį – sekmadienį ryte, nuo 8 val., sulaukę šimtmečio oro baliono duodamo starto, visi kartu pajudės Nemuno salos link.

Puiki žinia skrieja ir literatūros bei teatro gerbėjams. Jų dėmesio Kauno suaugusiųjų mokymo centre ketvirtadienio vakarą laukia interaktyvus Tomo Lagūnavičiaus spektaklis „Poezija išėjo online“ , kur padeklamuoti savo mėgstamiausias eiles galės kiekvienas panorėjęs žiūrovas.

Liepos 6-ąją, Mindaugo karūnavimo dieną, Kauno padangę ir vėl papuoš karšto oro balionai. Laisvės alėjoje įsikurs „Ekskurso“ gidų komanda, jau trečią kartą organizuojanti nemokamų ekskursijų festivalį , kodiniu pavadinimu „L6“. Miestiečiai turės unikalią galimybę iš arčiau pažinti architektūriniu ir istoriniu požiūriu unikalius Kauno pastatus bei sudalyvauti teminėse ekskursijose.

Svarbiu vakaro akcentu taps Kauno muzikinio teatro festivaliui „Operetė Kauno pilyje“ adaptuota J. Karnavičiaus opera „Radvila Perkūnas“. Operos centre – dvi konfrontuojančios Lietuvos didikų giminės, Radvilos ir Chodkevičiai, nepaisant religinių nesutarimų ir turtinių interesų kilus grėsmei pasiryžusios susivienyti vardan Tėvynės gerovės ir laisvės.

Svarbu paminėti, kad 21 val. kartu su visais pasaulio lietuviais bus giedama Tautiška giesmė. Prisijungti prie masinio giedojimo galima šalia Kauno pilies, Lampėdžių didžiosios vėliavos ir Jiesios piliakalnio (Napoleono kalno).

Valstybės dienos renginių šurmulys užlies ir Kauno apylinkes. 21 val. sugiedoti Lietuvos himną kviečia Garliavos seniūnijos atstovai. Raudondvario dvare vyks Šimtmečio šeimų festivalis, kurio metu be įvairių pramogų ir edukacijų vaikams bei suaugusiesiems, savo muzikinius pasirodymus surengs „Original Copy“, Tadas Juodsnukis, Beatrich, Jurgis Didžiulis bei Tartu Bigbendas. Į festivalį bus galima nuvykti nemokamu autobusu nuo Kauno pilies.

Šeštadienį ir sekmadienį, liepos 7–8 d. Kauno padangėje ir toliau karaliaus karšto oro balionų šventė „Su laisvės vėju“. Oreivius dangaus skliaute pamatysime apie 8 val. ryte ir šeštadienio vakarą nuo 20 val. Balionai kils iš Nemuno salos, tad įspūdingiausiu vaizdu pasigrožėti bus galima Kauno centre bei aplink esančiuose mikrorajonuose.

Savo koncertą pristatys „XXIII Pažaislio muzikos festivalis“. Programoje – originali tekstų ir muzikos kompozicija „Virility. Keturių žaidimai“ Vytauto Didžiojo karo muziejuje. Tai keturių vyrų kelionė į moters ir vyro santykių pasaulį, kuriame susipins Viktoro Gerulaičio ir Andriaus Bialobžeskio balsai bei Lioniaus Treikausko violončelės ir šveicaro Bruno Bieri Alpių rago, hango ir gomurinio dainavimo garsai (kaina 6–8 eur).

Besidomintiems valstybės istorija ir norintiems praleisti laiką turiningiau, rekomenduojame užsukti į Lietuvių tautinės muzikos istorijos muziejų (L. Zamenhofo g. 12), kur veikia Lietuvos karikatūrų paroda „Kad tave kur 100!“. Parodoje autoriai satyriškai, humoristiškai apžvelgia šalį nuo 1918 metų. Daug dėmesio skiriama ir į šių dienų aktualijoms: emigracijai, dvigubai pilietybei, pilietiškumo stokai, korupcijai, sveikatos apsaugai ar santykiams su kaimyninėmis valstybėmis.

Visas savaitgalio renginių pasirinkimas Kaune čia. Valstybės dienai ir Lietuvos atkūrimo šimtmečiui skirtų renginių programą rasite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA