Į Kauną žvelgs iš aukštai: prasideda oro balionų šventė | Kas vyksta Kaune

Į Kauną žvelgs iš aukštai: prasideda oro balionų šventė

BNS 2018/07/05 09:14
D. Adamonytės nuotr.

Ketvirtadienio vakarą Kaune prasidės visą savaitgalį truksianti oro balionų šventė „Su laisvės vėju“.

Savivaldybės duomenimis, valstybės šimtmečio progai skirtoje šventėje dalyvaus šimtas balionų.

„Įprastai renginį vadiname oro balionų fiesta, tačiau iš tiesų tai bus visos tautos laisvės ir nepriklausomybės šventė“, – sako organizatorius Gintaras Šurkus.

Renginio dienomis programą sudarys rytinė ir vakarinė dalys. Liepos 5-7 dienomis nuo 20 val. šimtas oro balionų kils iš Nemuno salos. Tai, anot G. Šurkaus, yra bemaž triskart daugiau nei iki šiol kada nors yra kilę Lietuvoje iš vienos vietos.

Vienu iš renginio akcentų taps specialiai šiai progai pasiūtas ir įsigytas „Šimtmečio“ oro balionas su tautine simbolika. Jis kaskart drauge kels ir tautinę vėliavą, o valstybės dienos proga liepos 6-osios vakarą bandys danguje išskleisti 100 metrų ilgio ir keturių su puse metrų pločio trispalvę.

Liepos 6-8 dienomis rytais kauniečiai galės stebėti virš miesto praskrendančius šimtą oro balionų. Apie 8 val. jie kils iš stadionų, aikščių, parkų ar skverų bei kitų Kauno erdvių, kur pakaks vietos prisipūsti oro balionus.

„Kaip žinote, Kaune oro balionai turi tam tikras vietas, iš kur gali kilti skrydžiams. Tačiau šventės metu rytais jie galės kilti iš bet kurios Kauno vietos ir leistis bet kur. Niekas netikrins ir nenurodinės. Būtent tai ir parodo, jog mes išties švenčiame laisvę“, – pridūrė G. Šurkus.

Šventiškų varžybų nugalėtojas gaus ypatingą trofėjų – išskirtinio didžiulę taurę ir piniginį prizą – 1009 eurus.

Visą Valstybės dienai ir Lietuvos atkūrimo šimtmečiui skirtų renginių programą rasite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA