Žodį tarė Dainų šventės dalyvių maitintojai: maistas yra geras | Kas vyksta Kaune

Žodį tarė Dainų šventės dalyvių maitintojai: maistas yra geras

delfi.lt 2018/07/04 12:21
DELFI nuotr. / „Kas vyksta Kaune“ montažas

Dainų šventės organizatoriai teigia suvaldę situaciją dėl dalyvių maitinimo. Skundai dėl maisto saugumo nepasitvirtino, nors šimtmečio šventės dalyviai, taip pat ir kauniečiai, pateikė daugybę nusiskundimų, susijusių su patiekalų skoniu ir tiekimu.

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos viršininko pavaduotoja Daiva Ruželienė teigė, kad veterinarijos inspektoriai vykdo tikrinimus. Buvo patikrinta informacija ir po anoniminio mokyklos virėjos skundo apie Radviliškio mokyklose esą netinkamai gaminamas ir šaldomas frikadeles.

Šita informacija nepasitvirtino. Pasak jos, Radviliškyje maistas nebuvo gaminamas, o frikadelių dalyvių meniu nebuvo ir nėra numatyta. Maistas dalyviams buvo gaminamas Vilniuje, Ukmergėje, Jonavoje ir vienoje Šalčininkų mokykloje. Nėra gauta duomenų apie tai, kad dėl maitinimo būtų dalyviams sutrikusi sveikata.

Trečiadienį sukviestas skubus posėdis dėl Dainų šventės dalyvių maitinimo. Jame dalyvavo šventės organizatoriai – Lietuvos nacionalinio kultūros centro, Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos ir viešąjį konkursą laimėjusių všį „Bruneros“ (buvęs „Kretingas maistas“), UAB „Ovantis“ ir UAB „Riekė“ atstovai.

[susije_video kurie=””]

Dainų šventės ir Lietuvos nacionalinio kultūros centro direktorius neneigė, kad nesklandumų yra, tačiau, pasak jo, situacija yra valdoma. „Silpnas vietas reikia pastiprinti. Vieni įdarbinti žmonės turi mažesnę, kiti didesnę patirtį“, – sakė Saulius Liausa.

Tačiau direktorius aiškino, kad negalima apie maitinimo kokybę spręsti tik pagal nuotraukas. Pavyzdžiui, sriuba sąmoningai pilama į didesnius indelius, jie nepripilami pilni, kad neišsipiltų nešant, nesusigadintų kostiumai, tačiau sriubos kiekis ten atitinka reikalavimus.

Įmonės atstovas ginasi

Žiniasklaida nuo pirmadienio gauna dalyvių ir jų artimųjų nuotraukų ir liudijimų apie maistą. Všį „Bruneros“ atstovas Donatas Garbarskas gynė jų įmonės teikiamo maisto kokybę. „Jis tikrai valgomas, ir mes gauname ir teigiamų atsiliepimų. Mums jie labai svarbūs“, – teigė D. Garbauskas.

Aiškindamas tai, kad maistas kokybiškas, jis dėstė, kad daržovės ir mėsos gaminiai yra Lietuvos gamintojų. „Bruneros“ atstovas neneigė, kad buvo nesklandumų dėl logistikos, tačiau akcentavo renginio mastą.

„Daug žmonių dirba, jie neskaičiuoja savo valandų, yra 20 gamybos taškų, per pusryčius aptarnaujame daugiau nei 100 maisto išdavimo taškų. Važiuoja apie 20-30 automobilių“, – teigė D. Garbauskas.

Dainų šventė – ne tik apie maistą

Vyriausioji Dainų šventės koordinatorė Inga Kriščiūnienė dėstė, kad Dainų šventė yra ne tik apie maistą. „Mes esame pasipuošę rūbais. Mūsų yra suvažiavę – 36 tūkstančiai žmonių iš visos Lietuvos ir penkiolikos pasaulio valstybių. Visi džiaugiamės dainuojame, šokame, o ne tik valgome. Gavosi taip, kad mes esame tik valgytojai ir nieko daugiau, nieko panašaus. Vienas šaukšto deguto sugadina visą statinę, panašiai ir mes jaučiamės“, – sakė I. Kriščiūnienė.

Pasak jos, kai kurie nesklandumai su maitinimų nereiškia, kad Dainų šventė nevyksta. „Vakar buvo puiki Folkloro diena – 7 tūkst. dalyvių, lietus šiek tiek trukdė, bet buvo puikus koncertas, ir žmonės patenkinti, ir maistas geras. Šiandien Pramogų arenoje pradeda repetuoti pučiamieji. „Vario audra“ bus puikus koncertas.

Šiandien daugiau kaip 8 tūkst. šokėjų susirenka Futbolo federacijos stadione. Turime padaryti brėžinius. Visi geros nuotaikos. Bet supraskime ir tai, kad žiauriai daug dirba žmonių, ir tas ketverių metų darbas neturi eiti perniek“, – sakė I. Kriščiūnienė.

Pasak jos, suvaldyti srautus padeda savivaldybių koordinatoriai. „Mes, kaip organizatoriai, esame pasiruošę. Ne visada maitintojams pasiseka, bet repeticijos vyksta, koncertai vyksta, labai kviečiame dalyvauti“, – sakė I. Kriščiūnienė.

Į pagalbą kviečiasi verslą

Žiniasklaidoje pasirodžius informacijai apie netinkamą Dainų šventės dalyvių maitinimą ir šventės organizatoriams ignoruojant problemą, sostinės savivaldybė ėmėsi telkti atsakingą ir padėti galintį verslą, kuris galėtų padėti pamaitinti vaikus, rašė BNS.

Per pirmąsias iniciatyvos valandas prie akcijos jau prisijungė „Maxima“, „Lidl Lietuva“, „Norfa“, „Mantinga“, „Vilniaus duona“, kontaktuojama su kitomis įmonėmis. Kai kurios iš jų šaltų užkandžių šventės dalyviams patiekti ketina jau šiandien.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA