Kauno valdžia tarsis dėl dar vieno parko atvėrimo visuomenei | Kas vyksta Kaune

Kauno valdžia tarsis dėl dar vieno parko atvėrimo visuomenei

BNS 2018/07/03 08:25
Asociatyvi DMN nuotr.

Antradienį Vilniuje vyks Krašto apsaugos ministerijos bei Kauno vadovų susitikimas, kuriame planuojama tartis dėl Kauno centre esančio karo ligoninės parko atvėrimo visuomenei.

Pasak Kauno vicemero Povilo Mačiulio, savivaldybės ir ministerijos darbo grupė yra parengusi planą, kaip ši uždara teritorija galėtų tapti dar vienu miesto parku.

„Buvo prieita prie, manau, galutinio varianto, kaip galima atverti tą parką žmonėms, nepažeidžiant ir karo ligoninės interesų: tam tikro uždarumo likusios teritorijos“, – BNS sakė Kauno vicemeras.

Antradienį Kauno meras Visvaldas Matijošaitis su krašto apsaugos ministru Raimundu Karobliu aptars šį planą.

Krašto apsaugos ministro atstovė Vita Ramanauskaitė BNS sakė, kad ministerija yra linkusi dalintis šia teritorija, tačiau svarbu išspręsti tam tikrus biurokratinius klausimus.

Šiuo metu Karo medicinos tarnybos teritorijoje esantis parkas yra aptvertas aukšta tvora, besiribojančia su Griunvaldo gatve, vedančia nuo Vytauto prospekto iki prekybos centro „Akropolis“.

Pagal parengtą projektą, ši tvora keliose vietose būtų atveriama, o parke būtų įrengiami takeliai, bėgimo takai, kurie pasitarnautų ir Karo medicinos centro reikmėms, įrengiamos vaikų žaidimo aikštelės ir kita parkui būdinga infrastruktūra.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA