Naujas verslo centras „Cube“ kviečia į parodą viršutiniame aukšte | Kas vyksta Kaune

Naujas verslo centras „Cube“ kviečia į parodą viršutiniame aukšte

Organizatorių nuotr.

„Verslas, kultūra ir kitas vyksmas jau seniai nebetelpa miesto centre. Privalome sukurti sąlygas jiems plėstis!, – pasakoja neseniai Savanorių prospekte atidaryto verslo centro „Cube“ vystytojas „Mikrovisatos valda“, generalinis direktorius Aivaras Kavaliauskas.

[galerija kiek=”24″]

Manau, meno ir naujos architektūros sintezė čia puikiai tinka, – tad atidarymo proga, kviečiame kauniečius pamatyti kitokį miestą,– pro aštuntojo aukšto langą, tuo pačiu apžiūrint ir „GRAFO“ galerijos parodą „Overall“ (liet. „Visa apimanti“).

Apie šiandieną ir urbanistinį kraštovaizdį

„Parodą ir jos erdvę verslo centre „Cube“ vienija bendros urbanistinės idėjos. Pristatomi menininkai klausia: Kokia yra šiandiena? Kaip keičiasi kraštovaizdis? Koks jo poveikis žmogui? Lygiai tos pačios temos gvildentos ir šio urbanistinio verslo centro architektūroje – ja siekiama tiesiogiai atspindėti šiuolaikinio žmogaus mintis bei poreikius“, – pasakoja „Mikrovisatos valdos“ generalinis direktorius Aivaras Kavaliauskas. „Juokaujame, kad vienas iš eksponatų parodoje yra ir netikėtai pro erdvius langus atsivėrusi panorama į Kalniečių parką bei patį rajoną. Panorama, kuri skatina tyrinėti, svajoti, ištrūkti ir užduoti klausimus apie miestą“.

Asmeninės jaunosios kartos patirtys

Koks yra aplinkos poveikis mūsų kasdienybei? Kaip dar galime į ją pažvelgti? Tokius klausimus kelia jaunosios kartos menininkai: Arnas Augutis, Eglė Pilkauskaitė, Algimantas Černiauskas, Živilė Minkutė bei Aistis Kavaliauskas. Vizualujį meną jie kuria įvairiomis medijomis – parodoje eksponuojami tapybos darbai, iliustracijos, fotografijos, grafikos kūriniai. „Verslo centro lankytojams norime padovanoti aktualiausias kultūrines patirtis. Gali būti, kad šių patirčių bus ir daugiau: pavyzdžiui, provokacija pamatyti kitokius Kalniečius, kitokį Kauną, kitokią miesto ateitį“, – pasakoja A. Kavaliauskas.

Atsisakyta patalpų pirmuosiuose aukštuose

„Parodą paskutiniame aukšte surengėme ne atsitiktinai. Vienas mūsų tikslų – pakylėti žmogų virš kasdienybės, leisti pamatyti situaciją iš aukščiau“, –aiškina A. Kavaliauskas.Pasak verslo centro „Cube“ architekto Gintauto Natkevičiaus, toks poreikis atsispindi ir pastato formose. „Atsisakėme pirmojo ir antrojo aukšto, kuriuose nebūtų erdvės pojūčio ir pakankamai šviesos ir pradėjome iš karto nuo trečiojo. Taip sutaupėme ir erdvės apačioje bei išsprendėme kitą amžiną šiuolaikinės architektūros problemą – automobilių parkavimo klausimą. Architektą papildo A. Kavaliauskas: „Kurdami „Cube“ apgalvojome ne tik, koks šis pastatas bus, bet ir kur jis bus. Pasirinkome patogią vietą Savanorių prospektą: iš vienos pusės, čia vis dar labai arti mieto centras, iš kitos – jau galima mėgautis ir šalia esančio Kalniečių parko ramybe. Strategiškai patogu ir tai, kad išvažiavimas į Vilnių taip pat visiškai šalia“.

Verslo centro „Cube“, vertė – 7 mln. eurų. 8 aukštų verslo centre įrengti 100–800 kv. m biurai. „Vis dar siūlome patalpas naujiems nuomininkams, esame atviri miestui ir jame vykstantiems procesams”, – pasakoja A. Kavaliauskas ir kviečia kauniečius liepos 2- 6 dienomis nuo 12 iki 19 val. apžiūrėti naująją parodą „Overall“ nemokamai.

Daugiau informacijos čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA