Rado kontrabandinį lobį: aptiko didelį kiekį nelegaliai laikomų degalų | Kas vyksta Kaune

Rado kontrabandinį lobį: aptiko didelį kiekį nelegaliai laikomų degalų

Praėjusią savaitę Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (toliau – Kauno apskr. VPK) Kauno miesto Panemunės policijos komisariato pareigūnai kartu su Kauno teritorinės muitinės pareigūnais, vykdydami bendrą priemonę, aptiko daugiau nei 5 tonas galimai nelegaliai laikomo dyzelino.

Kauno apskr. VPK pareigūnai vienos Petrašiūnuose įsikūrusios įmonės teritorijoje atliko netikėtą patikrinimą, kurios metu tikrinti vilkikai ir jų vairuotojai atvykę iš Rusijos. Taip pat tikrintos ir įmonės teritorijoje esančios patalpos, būtent ten ir buvo rastas itin didelis kiekis galimai nelegaliai laikomo dyzelino.

Kauno apskr. VPK pradėta administracinė teisena pagal Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 209 str., dėl akcizais apmokestinamų prekių įsigijimo, laikymo, gabenimo, naudojimas ar realizavimo pažeidžiant nustatytą tvarką. Priklausomai nuo rasto dyzelino vertės, asmeniui už šį administracinį teisės pažeidimą, gali grėsti didžiulė bauda – iki 6 000 eurų kartu su dyzelino konfiskavimu.

Pareigūnai dėkoja pilietiškiems gyventojams už teikiamą informaciją bei primena, kad apie vietas, kur prekiaujama akcizais apmokestinamomis prekėmis, apie asmenis, užsiimančius tokia neteisėta veikla, pranešti galima telefonu 112 arba anoniminiu pasitikėjimo telefonu (8 37) 303 050.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA