Nuo liepos „Regitra“ keičia automobilių valstybinių numerių kainas | Kas vyksta Kaune

Nuo liepos „Regitra“ keičia automobilių valstybinių numerių kainas

Asociatyvi / DELFI nuotr.

Nuo liepos 1-osios įsigyti lengvųjų automobilių valstybinio numerio ženklus kainuos gerokai pigiau. Keičiasi ir sumos, kurias teks sumokėti už kitų transporto priemonių numerius.

Kaip skelbiama „Registros“ pranešime spaudai, nuo liepos mėnesio pinga daugiausiai išduodamų, kitaip tariant, bendrųjų numerio ženklų kainos. Vietoje 15,06 Eur lengviesiems automobiliams nuo šiol jie kainuos dvigubai mažiau – 7,20 Eur. Tokia pati kaina už numerio ženklus bus taikoma ir taksi automobilių savininkams.

Motociklų, mopedų ir visų keturračių numerio ženklai pinga nuo 7,53 Eur iki 3,60 Eur už vienetą, priekabų – nuo 8,11 Eur iki 3,60 Eur už vienetą. Daugiau nei dvigubai mežėja ir numerio ženklų, skirtų ženklinti krovininiams automobiliams, M ir N kategorijos autobusams kaina.

Pagrindinis šių kainų pokyčių tikslas buvo ne tik jas sumažinti „Regitros“ klientams, bet ir suvienodinti. Dar balandį buvo sumažintos istorinių, prekybinių, diplomatinių ir elektromobiliams ženklinti skirtų numerio ženklų kainos.

„Ne taip dažnai tenka pranešti apie mažėjančias kainas, todėl ypač džiaugiamės šiuo pokyčiu, kuris nėra simbolinis. Jis palies didžiąją dalį transporto priemonių savininkų. Be to, suvienodintas kainoraštis bus paprastesnis ir aiškesnis mūsų klientams“, – teigė VĮ „Regitros“ generalinio direktoriaus pavaduotojas Saulius Šuminas.

Per praėjusius metus „Regitroje“ iš viso išduota apie 236 tūkst. bendrojo naudojimo numerio ženklų komplektų. Laikinųjų, arba kitaip tariant tranzitinių, numerio ženklų komplektų per 2017 m. buvo išduota apie 45,4 tūkst., taksi – 618, laikinųjų (prekybinių) – 4297, elektromobiliams skirtų ženklinti – 348, istorinių – 259, diplomatinių – 111.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA