Seimo narys A. Kupčinskas pasėjo abejones dėl milijoninio stadiono finansavimo | Kas vyksta Kaune

Seimo narys A. Kupčinskas pasėjo abejones dėl milijoninio stadiono finansavimo

DELFI, Kaunas.lt nuotr. / „Kas vyksta Kaune“ montažas

Vasarį Kauno miesto tarybos kėdę į Seimo nario mandatą netikėtai iškeitęs Andrius Kupčinskas nesnaudžia. Išaugus S. Dariaus ir S. Girėno stadiono rekonstrukcijos sąmatai, kaunietis politikas pasidomėjo, kokie Vyriausybės investiciniai planai, susiję su šiuo objektu. Premjeras Saulius Skvernelis neslėpė, kad kintanti stadiono kaina stebina.

„Norėjau pasiteirauti dėl S. Dariaus ir S. Girėno stadiono (atnaujinimo – „Kas vyksta Kaune“). Kaip žinote, Vyriausybė neatsisako prisidėti prie statybos, bet problema, kaip pamatėme Jaunimo ir sporto komisijoje, kad lėšų poreikis tik auga“, – į S. Skvernelį kreipėsi A. Kupčinskas, pastebėjęs, kad numatytos išlaidos stadionui išpampo kone dvigubai.

Susitikime su Vyriausybės atstovais politikas ministrui pirmininkui priminė, kad pirminė sąmata siekė 24 mln. eurų, pasirašyta sutartis už 35 mln. eurų ir atskiras susitarimas, kuriame figūruoja 46 mln. eurų.

„Koks bus Vyriausybės indėlis į šio stadiono statybą? Aišku, gal Lietuva ir nepapuls į Pasaulio čempionatą, manau, objektas svarbus, nes tai ne tik futbolo, bet ir lengvosios atletikos stadionas“, – humoro kibirkštėles pademonstravo A. Kupčinskas.

„Nesu toks pesimistas – manau, Lietuva žais Pasaulio futbolo čempionate, o vienas iš sėkmės garantų bus ir tinkamas infrastruktūros sutvarkymas. (Dėl finansavimo – „Kas vyksta Kaune“) galiu patvirtinti tai, ką Vyriausybė ir buvo įsipareigojusi trimečiame biudžeto planavimo projekte. Nurodėte teisingą skaičių – 10 mln. eurų“, – dėstė S. Skvernelis.

Politikas patikino, jog Vyriausybė įsipareigojimų laikosi, tačiau pridūrė, kad jo „bičiuliui Visvaldui Matijošaičiui kreipusis į savivaldybę su kitokiu pagalbos prašymu“, paklausimas tikrai būtų svarstomas. Visgi kol kas toks prašymas nepateiktas.

„Sąmatos ūgtelėjimas kelia nuostabą – galbūt tai yra pagrįsta, nes projektas savivaldybės. Mes nenagrinėjame nei kainos, nei aplinkybių, tad komentuoti būtų nekorektiška. Tačiau vienareikšmiškai, jeigu prisidėsime prie šios investicijos (o, kaip minėjau, prisidėsime), norėsime žinoti, ar sąmata neišpūsta ir reali“, – atskaitingumo iš Kauno valdžios tikėjosi S. Skvernelis.

Tame pačiame „Facebook“ paskyros pranešime, kuriame publikuotas užklausos premjerui vaizdo įrašas, A. Kupčinskas dalijosi žiniomis apie Kūno kultūros ir sporto departamento pristatytą 2019 m. Valstybės investicijų programą (VIP). Ja nustatomos projektams Lietuvoje planuojamos skirti lėšos.

Politikas iš Kauno priminė, kad S. Dariaus ir S. Girėno centrui numatoma skirti 1,6 mln. eurų (2018 m. – 1,5 mln. eurų). Tuo tarpu departamento atstovai pažymėjo, jog kol kas neturi pasirašytos darbų rangos sutarties su Turkijos kompanija, todėl kalbėti apie visų per trejus metus numatytų 10 mln. eurų skyrimą nėra kaip.

A. Kupčinskas atkreipė savo feisbuke dėmesį į tai, kad išaugusi spaudos pranešimuose nurodyta 34,9 mln. eurų darbų vertė nėra įvertinta ir patvirtinta – Vyriausybės patvirtintoje VIP eilutėje bendra darbų suma yra 24,9 mln. eurų.

„Departamentas pabrėžė, jog siekiant užbaigti pradėtus įgyvendinti investicijų projektus, naujų investicijų projektų 2019 ir 2020 metais įgyvendinti neplanuojama“, – rašė buvęs Kauno meras, leisdamas suprasti, kad augant stadiono projekto sąmatai, stambesnės paramos iš valstybės V. Matijošaičio administracija gali ir negauti.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA