Atiduos pagarbą „Lituanicos“ pilotams: kelis šimtus kilometrų į Kauną lėks parasparniu | Kas vyksta Kaune

Atiduos pagarbą „Lituanicos“ pilotams: kelis šimtus kilometrų į Kauną lėks parasparniu

Kauno r. sav. nuotr.

„Laisvo skrydžio“ klubo prezidentas Dainius Liegus ketina pagerbti prieš 85 metus žuvusių lakūnų S. Dariaus ir S. Girėno atminimą nuskrisdamas likusią jų planuoto skrydžio dalį nuo Pščelniko (Lenkija) iki Kauno.

Maždaug 650 kilometrų atstumą jaunas vyras pasiryžęs įveikti motorizuotu parasparniu „Lituanica“. Ekstremalus skrydis turėtų trukti 12–14 valandų. Apie savo sumanymą daugkartinis Lietuvos parasparnių čempionas pasakojo ketvirtadienį prasidėjusio tarptautinio medžio drožėjų plenero Netoniuose dalyviams.

Pleneras, kurį organizavo Kauno rajono vietos veiklos grupė (VVG) ir Vakarų Pamario vaivadijos vietos veiklos grupė „Lider Pojezierza“, taip pat skirtas legendinių lakūnų žūties 85-osioms metinėms.

„S. Darius ir S. Girėnas žuvo, tačiau jų skrydis nesibaigė, nes jį tęsia visi, kam brangi laisvė, meilė Tėvynei, pasiaukojimas dėl kilnios idėjos“, – kalbėjo „Lider Pojezierza“ koordinatorius Wiesławas Sienkiewiczius.

„Džiaugiuosi, kad S. Darius ir S. Girėnas šiandien yra įkvėpimo šaltinis ne tik lietuviams, bet ir lenkams. Mes tai matome iš jūsų pagarbaus elgesio ir nuolatinio rūpinimosi mūsų didvyriais”, – kalbėjo Kauno rajono meras Valerijus Makūnas.

Plenero komandos vadovas Andrius Vosylius minėjo, kad į Netoniuose atvyko trys lenkų menininkai: Stanislawas Swiderskis, Jaroslawas Cwiertnia ir Sylwia Osadców. Kauno rajonui atstovauja Saulius Jocius, Valerij Kunigel, Gintautas Turčinskas ir Algirdas Vaištaras.

Kauno rajono VVG pirmininkė Kristina Švedaitė-Damašė sakė, kad projekte labiausiai akcentuojami patriotiniai ir pilietiniai tikslai, todėl bus kuriamas filmas, vyks jaunųjų aviatorių varžybos, susitikimai su moksleiviais.

Pasibaigus plenerui Netoniuose, projekto dalyviai keliaus į S. Dariaus ir S. Girėno žūties vietą Pščelniko miške, šalia Myslibužo miesto. Bendromis pastangomis čia bus kuriamos pavėsinės, suoleliai, kiti mažosios architektūros elementai.

Liepos 17 dieną planuojama S. Dariaus ir S. Girėno pagerbimo ceremonija, kurioje ketina dalyvauti projekto dalyviai, Myslibužo bendruomenė, aukšti Lietuvos ir Lenkijos valdžios atstovai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA