Policijai į nagus pakliuvo jaunieji vandalai: naktį siaubė Kauno centrą | Kas vyksta Kaune

Policijai į nagus pakliuvo jaunieji vandalai: naktį siaubė Kauno centrą

Asociatyvi / DELFI nuotr.

Ketvirtadienio naktį, apie 3.20 val., Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) pareigūnai sulaikė penkis jaunuolius, kurie vandališkais veiksmais darkė aplinką ir reiškė nepagarbą gyventojams. Negana to, trys vaikinukai buvo neblaivūs, vienas iš jų – nepilnametis.

Kaip pranešė Kauno apskrities VPK, sulaikytiems dviems pilnamečiams, gimusiems 2000 m., nustatytas lengvas girtumo laipsnis – 1,41 prom. ir 0,56 prom. Taip pat nustatyti dar trys nepilnamečiai: du vaikinai, gimę 2002 m., (vienas jų lengvai apgirtęs – 0,31 prom.) ir mergina, gimusi 2002 m.

Visi jaunuoliai birželio 28-osios naktį nuo Simono Daukanto pėsčiųjų tilto apšvietimo stulpo įtariami numetę dekoratyvinį gėlių vazoną. Vėliau buvo pastebėti lipę ant „Mercedes-Benz“, „Mazda“ ir „Subaru“ automobilių variklių dangčių.

Tai pastebėjusi moteris (gim. 1986 m.), vieno iš automobilių savininkė, iškvietė policijos pareigūnus. Nedelsiant atvykę policininkai apie 3.20 val. surado ir sulaikė vandališkai besielgusius paauglius.

Kauno apskrities VPK pareigūnai taip pat išsiaiškino, kad ta pati penkių jaunų asmenų grupė Kęstučio gatvėje galimai išdaužė automobilių serviso durų stiklą. Du pilnamečiai jaunuoliai sulaikyti, o nepilnamečiai buvo pristatyti į namus.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 284 str. dėl viešosios tvarkos pažeidimo. Už tai gresia laisvės atėmimas iki dviejų metų.

Tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros Ketvirtojo skyriaus prokurorai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA