Fiksuoja skaitytojai: Vyčio skulptūra jau pakeliui į Kauną | Kas vyksta Kaune

Fiksuoja skaitytojai: Vyčio skulptūra jau pakeliui į Kauną

Portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojų nuotr.

Ketvirtadienio popietę akylieji portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojai kelyje užfiksavo į Kauną atvykstančią Vyčio skulptūrą.

[galerija kiek=”4″]

Pasak kauniečių, sunkiasvorė transporto priemonė, gabenanti Laisvės karį, neseniai kirto Lenkijos-Lietuvos sieną, o užfiksuoti istorinį reginį pavyko netoli Kalvarijos miestelio.

Portalo „Kas vyksta Kaune“ žurnalistams susisiekus su Kauno miesto savivaldybės Ryšių su visuomene skyriaus vyriausiuoju specialistu Tomu Jarusevičiumi, faktas apie Vyčio skulptūros atvykimą buvo patvirtintas. „Šiąnakt Vytis jau nakvos Kaune“, – šyptelėjo jis.

Pasak jo, šiuo metu vilkikas yra pakeliui į muitinę, kur bus tvarkomi privalomi dokumentai. Rytoj iš muitinės Laisvės kario skulptūra pajudės Kauno pilies link. „Šį vakarą laukiami atvykstant skulptoriai iš Ukrainos, dalyvavę Vyčio skulptūros liejimo procese. Jie prisidės ir prie jo montavimo darbų“, – komentavo pašnekovas.

Vilkikas su ypatingu Kaunui kroviniu sėkmingai pasiekė Lietuvą, įveikęs daugiau kaip 1000 kilometrų važiuodamas iš Ukrainos per Lenkiją. Birželio 28 d., paryčiui, krovinys jau buvo prie Lietuvos sienos, kur vairuotojai sustojo pailsėti, o po pietų sėkmingai pasiekė šalį ir juda Kauno kryptimi.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA