Treneriai keičia požiūrį į boksą | Kas vyksta Kaune

Treneriai keičia požiūrį į boksą

Organizatorių nuotr.

Vasarą vaikštinėjant Ąžuolyno parke jūsų dėmesį gali patraukti būrys įnirtingai sportuojančių kauniečių – tai bokso entuziastai, kurie mažiausiai du kartus per savaitę susirenka bendroms treniruotėms. Vis populiarėjanti ir didelio – tiek vaikinų, tiek merginų dėmesio sulaukianti sporto šaka – tikra atgaiva naujų vėjų sportinėje veikloje ieškantiems gyventojams.

[galerija kiek=”4″]

Ne tik jėgos reikalautis sportas

Įnirtinga dviejų priešininkų kova bokso ringe, minia žiūrovų, nesibaigiantys smūgiai ir agresija trenkianti atmosfera. Toks scenarijus neretai piešiamas išgirdus apie boksą, bet taip vyksta tik profesionalų varžybose arba veiksmo filmuose.

Boksas nėra vien muštynės ir jėga, tai maloni ir aktyvi veikla, lavinanti judesių koordinaciją, greitį, reakciją. Kaune po atviru dangumi vykstančios nemokamos bokso treniruotės dalyvius įtraukia ilgam, ir kaip patys juokauja, kartą pabandžius sustoti nebesinori.

Mitas, kad boksas skirtas tik vyrams

Nemokamas viešas bokso treniruotes vedanti Karolina Paulauskė, kuri yra viena iš bendruomenės „Šešios trim“ narių, boksą vadina viena mėgstamiausių sporto šakų ir sako, kad jį privalu išbandyti kiekvienam. Mergina su boksu draugauja jau septynerius metus ir džiaugiasi po ilgų dvejonių jį išbandžiusi.

K. Paulauskė / Organizatorių nuotr.

„Visada norėdavau išbandyti boksą, bet nedrįsdavau. Kai tik pabandžiau, jis išsprogdino mane. Boksas tikrai kitoks sportas nei bet kokia funkcinio judėjimo treniruotė, ypatingai kai dauguma tik mano, kad tai galvos daužymasis, vyriškas sportas ar kažkas panašaus. Tai daug darbo, disciplinos reikalaujantis sportas. Nėra taip, kad atsistojau, pasimosikavau ir jau aš super duper boksioras“ – pasakojo K. Paulauskė.

Pasirinkimą ne tik lankyti boksą, bet šios sporto šakos mokyti ir kitus, lėmė Karolinos užsidegimas parodyti visiems, kad boksas ne tik vyrų sportas. „Kadangi visada žavėjausi šiuo sportu, pati buvau per plauką nuo profesionalaus sporto, man tai tiesiog įaugę kraujyje, nuo to ir atsirado tas didelis noras perduoti savo patirtį kitiems, ypatingai, kad daugumai atrodo kažkoks nežemiškas dalykas – mergina bokso trenerė“.

K. Paulauskė akcentuoja, kad boksas palaipsniui išmoko kūną dirbti kartu su protu.
„Pirmiausia reikia susidraugauti su savimi ir savo kūnu, kadangi daugelyje treniruočių pradžioje smegenys dirba sau, o kūnas būna kitoje parapijoje. Treniruotėse laviname tiek rankų-smūgiavimo technikas, tiek fizinį pasiruošimą-ištvermę. Treniruotės tinka bet kokio amžiaus žmonėms, kurie nuoširdžiai nusiteikę dirbti ir pažinti šį sportą.“ – apie darbą bokso treniruočių metu pasakoja Karolina.

Treniruotės visapusiškai naudingos

Sutikti bokso treniruotes lankantys dalyviai džiaugiasi galimybe su šia sporto šaka susipažinti iš arčiau. Visose nemokamose bokso treniruotėse dalyvaujanti Jūratė šį sportą atrado žiemą, vos tik prasidėjus naujam Kauno miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro kuruojamam nemokamų treniruočių projektui „Judėk sveikai“.

Kalbinta mergina juokauja, kad įvaldžiusi judesių kombinacijas nesunkiai galės apsiginti kritinėse situacijose „Pradėjusi lankyti treniruotes rankomis mosikavau kaip su vėjo malūnais, nežinojau, kokios yra smūgiavimo taisyklės, tačiau jau po kelių savaičių mano smūgiai tapo tvirtesni ir labiau įvaldyti, nors visada yra kur tobulėti. Labiausiai džiugina pagerėjusi fizinė forma, judesių greitis ir reakcija. Tikiuosi, kad šių įgūdžių nereikės panaudoti už treniruočių aikštės ribų, bet maža ką, apsiginti jau moku.“ – patirtimi dalinosi mergina.

Nemokamos bokso treniruotės Kaune laukia visų

Kauno miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuras įgyvendina idėją padaryti Kauną tikra sveikatos oaze ir visiems miesto gyventojams suteikia galimybę sportuoti nemokamai bei kviečia prisijungti prie nemokamų treniruočių projekto „Judėk sveikai“.

Išlieti dienos nuovargį ir pasikrauti teigiamų emocijų dalyviai kviečiami ateiti kiekvieną antradienį 18.00 ir ketvirtadienį 19.00 į Ąžuolyno parką prie S. Dariaus ir S. Girėno paminklo. Privalu ir naudinga turėti bokso pirštines, kurios yra neatskiriama šios sporto šakos dalis.

Daugiau informacijos apie vykdomas veiklas galima rasti čia arba čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA