Kauno „Akropolio“ atnaujinimą jau pajuto kitos miesto įstaigos | Kas vyksta Kaune

Kauno „Akropolio“ atnaujinimą jau pajuto kitos miesto įstaigos

Organizatorių nuotr.

Vasaros pradžioje Kauno „Akropolyje“ pradėti atnaujinimo darbai padės įgyvendinti pokyčius ir kitose mieste veikiančiose įstaigose. Juos pajus Kauno dramos teatras, miesto ledo arena ir vienas vaikų dienos centrų.

„Įgyvendinant „Akropolio“ atnaujinimą mums liko daugybė geros būklės technikos, baldų, interjero detalių. Svarstėme, kur šie gerai išsaugoti daiktai galėtų atgimti antram gyvenimui. Nusprendėme šiuos daiktus dovanoti Kauno miesto įstaigoms, kurios šiuos daiktus galės naudoti dar ne vienerius metus“, – sako prekybos centro Kauno „Akropolis“ turto valdytoja Brigita Kuodytė

Kauno „Akropolis“ miesto ledo arenai dovanojo itin vertingus apsauginius atitvarus, ledo valymo ir priežiūros įrangą, rūbinės spinteles, suoliukus, garso įrangą, pačiūžas ir apsaugas. Greta „Akropolio“ įsikūręs vaikų dienos centras „Vaikų stotelė“ iš prekybos centro perėmė specializuotus žaidimų kambario baldus. Kauno dramos teatrui iš prekybos centro atiteko įvairios dekoracijos, anksčiau naudotos bendrose prekybos centro erdvėse ir restoranuose.

„Pirmą sykį iš verslo gauname dovaną, kurią galėsime panaudoti savo teatro scenoje. Ši „Akropolio“ iniciatyva mums buvo netikėta, tačiau labai naudinga. Teatro rekvizitų gamyba yra itin laikui imlus procesas, todėl turėdami gatavų dekoro elementų sutaupome begalę laiko. Tarp prekybos centro dovanotų rekvizitų yra tokių, kuriuos galėsime iš karto perkelti į sceną. Pavyzdžiui, vaikų spektaklių scenografijai puikiai tiks vaikiškos karuselės mediniai arkliukai. Jei tokių iniciatyvų sulauktume daugiau, mūsų teatro staliai būtų labai laimingi“, – šypsosi Kauno dramos teatro pavaduotojas Valius Kriščiūnas.

Tiesa, jis priduria, kad dalį prekybos centro dovanotų baldų, šviestuvų ir kitų rekvizitų teks perdirbti pagal statomo spektaklio scenovaizdį. Teatrui tai – natūralus procesas ir tuo pačiu didžiulis palengvinimas, kai užuot gaminus naujai pakanka tik perdirbimo. Kita dalis perimtų „Akropolio“ baldų – minkštasuoliai, metalinės tvorelės ir kiti dekoro elementai – papuoš teatro terasas, vidinius kiemus ir teatro prieigas.

Vaikų dienos centro „Vaikų stotelė“ socialinė darbuotoja Ineta Butrimovienė pasakoja, kad greta esantis prekybos centras juos globoja ir pasirūpina dovanomis reguliariai.

„Mes turime progą pirmą sykį atnaujinti žaidimų kambarį – papildyti jį specialiai tam pritaikytais dovanotais baldais. Iki šiol mūsų žaidimų kambaryje esantys stalai vaikams buvo per aukšti ir nepatogūs, tad mūsų lankytojams ši dovana yra didžiulė paspirtis. Žaidimų kambarį atnaujinsime drauge su vaikais, kad jie įsitrauktų ir galėtų dalyvauti dienos centro pokyčiuose“, – pasakoja I. Butrimienė.

Kauno miesto ledo arenos direktorė Laima Krauzienė pasakoja, kad miesto ledo areną dovanos pasiekė pačiu laiku. „Miesto ledo arena veikia daugiau nei 40 metų ir šiuo metu kaip tik ruošiamės rimtai renovacijai. Šiuo pereinamuoju laikotarpiu panaudosime daugelį dovanotų daiktų – rūbines išplėsime naujomis spintelėmis, turėsime daugiau pačiūžų lankytojams ir įvairesnės ledo priežiūros įrangos“, – sako L. Krauzienė.

Kaip buvo skelbta, atnaujinimo darbai Kauno „Akropolyje‘ vyksta trečiame aukšte įsikūrusioje laisvalaikio ir restoranų zonoje. Pagrindinis pokytis Kauno „Akropolyje“ – tai 1,2 tūkst. kv. m. ploto „miesto“ aikštės sukūrimas su nauja restoranų zona prekybos centre. Laisvalaikio ir restoranų zona virs atvira erdve, kurios neskaidys pertvaros, ir taip atkartos miesto centrinės aikštės idėją. Prasiplės ir šios erdvės paskirtis. Nauja bus tai, jog šioje erdvėje vyks įvairūs renginiai, socialiniai projektai, mugės.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA