Laukti liko nebedaug: vėl svilins karšti orai | Kas vyksta Kaune

Laukti liko nebedaug: vėl svilins karšti orai

delfi.lt 2018/06/25 18:59
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Šventinį savaitgalį į Lietuvą atkeliavę lietūs užgožė saulės spindulius ir atvėsino orą, tačiau laukti liko nedaug – jau trečiadienį lepins vasariška kaitra.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos sinoptikė Simona Dalinkevičiūtė teigia, kad jau trečiadienį termometro stulpeliai turėtų pakilti net iki 26 laipsnių.

„Artimiausią naktį daug kur palis, rytojaus dieną taip pat daug kur sulauksime trumpo lietaus, pūs nepastovios krypties vėjas. Naktį temperatūra nukris iki 6-11 laipsnių šilumos, pajūryje bus vos 13 laipsnių“, – vardijo sinoptikė.

Prognozuojama, kad antradienis bus daug šiltesnis už pirmadienį – nors gaivins trumpalaikis lietus, tačiau termometro stulpeliai pakils iki 19-24 laipsnių šilumos.

„Trečiadienį taip pat dar sulauksime lietaus, tačiau daugiausia – pietiniuose rajonuose, – kalbėjo S. Dalinkevičiūtė. – Naktį jau bus šilčiau – 9-14 laipsnių , o dieną šils iki 26 laipsnių.“

Naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį termometro stulpeliai kils aukštyn, o ketvirtadienį sušils net iki 25-29 laipsnių. Tiesa, sugrįžusia vasariška kaitra džiaugsimės neilgai – savaitgalį vėl atvės.

„Šeštadienį lietūs vėl užsuks į mūsų šalį ir temperatūra nebebus tokia aukšta. Penktadienį temperatūra dar gali palepinti, tačiau savaitgalį lietūs atneš vėsesnį ir gaivesnį orą“, – tikino sinoptikė. Penktadienį termometro stulpeliai kils iki 30 laipsnių, o savaitgalį sieks vos 17-22.

Nors didžiąją Lietuvos dalį gaivina lietus, sinoptikai skelbia, kad stichinė sausra apėmė dar penkias savivaldybes: Birštono, Druskininkų, Varėnos, Elektrėnų ir Šalčininkų rajono teritorijas.

Dar birželio 8 d. buvo paskelbta, kad stichinė sausra apėmė Alytaus, Marijampolės, Trakų rajono ir Kalvarijų savivaldybių teritorijas. Šiuos rajonus stichinė sausra alina jau 18 dienų.

Šakių rajone stichinės sausros rodikliai užfiksuoti birželio 17 d., tad stichinė sausra čia tęsiasi 9 dienas. Lazdijų rajone užfiksuota stichinė sausra baigėsi birželio 19 dieną.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA