Jonines pasitiks romantiškai: iš parduotuvių graibstomos meilės prekės | Kas vyksta Kaune

Jonines pasitiks romantiškai: iš parduotuvių graibstomos meilės prekės

Asociatyvi / Kauno apskrities VPK nuotr.

Lietuviai nusiteikę trumpiausią vasaros naktį pasitikti aistringai. Didžiausios Lietuvoje internetinės parduotuvės „Pigu.lt“ duomenimis, dvigubai išaugo prezervatyvų pardavimai, o susidomėjimas afrodiziakais padidėjo net 80 proc.

Atsakinga meilės naktis

„Jau kelerius metus stebime vyraujančią tendenciją, kad prieš šventes ženkliai išauga laisvalaikio prekių pardavimai. Matyti, kad lietuviai, įsigydami intymesnius pirkinius kaip prezervatyvai nori privatumo ir patikimumo. Apsiperkant internetinėje parduotuvėje žmonės gali ramiai išanalizuoti jam aktualią informaciją, skirti tam daugiau laiko, nesijaudinant, kad į petį tuoj pastuksens buvusi mokyklos auklėtoja ar kaimynas“, – „Pigu.lt“ išplatintame pranešime pastebėjimais dalinasi bendrovės rinkodaros direktorė Giedrė Vilkė.

Seksologas, psichoterapeutas Viktoras Šapurovas sako, kad ženkliai šoktelėję prezervatyvų pardavimai rodo augantį žmonių sąmoningumą. Visuomenė tampa brandi ir atsakinga, neignoruoja saugaus sekso svarbos – prezervatyvais apsirūpina iš anksto.

„Kaimyninėje Latvijoje Joninių naktis yra meilės šventė: žmonės eina ieškoti paparčio žiedo, bendrauja, kūrena laužą. Netradicinės aplinkybės leidžia atsipalaiduoti ir pasinerti į romantiškus nuotykius. Šiais laikais žmonės įpratę visur bėgti, tad tos retos akimirkos kai sustojame ir skiriame laiko savo partneriui yra labai svarbios. Augantys prezervatyvų pardavimai prieš šventes rodo, kad visuomenės sąmoningumas kinta – žmonės net pagauti spontaniškos, romantiškos nuotaikos nepamiršta apie saugų seksą ir iš anksto apsirūpina prezervatyvais“, – dalinasi V. Šapurovas.

Joninėms ruošiasi iš anksto

Lietuviai trumpiausiai vasaros nakčiai pradeda ruoštis jau prieš kelias savaites, tačiau didžiausias sujudimas matomas likus porai dienų iki šventinio savaitgalio pradžios. Vasaros pramogų išsiilgę poilsiautojai graibsto šaltkrepšius, turizmo prekes, įvairių formų vandens čiužinius.

Anot, G. Vilkės matyti, kad pastaruosius kelerius metus pirkėjai ieško įdomesnių alternatyvų tradicinėms laisvalaikio prekėms pakeisti. Pavyzdžiui, vietoj įprastų čiužinių vasarotojai renkasi „madingus“: picos, flamingo ar spurgos formos.

„Matyti, kad lietuviai žengia koja kojon su pasaulinėmis vasaros tendencijomis. Jau antrus metus poilsiautojai graibsto žaismingus vandens čiužinius, tad šią vasarą Lietuvos ežeruose apsigyvens ne tik ančiukai ir gulbės, bet ir flamingai, vienaragiai, žuviukai Nemo ir dinozaurai. Spalvingi čiužiniai – ne tik ryškus paplūdimio aksesuaras, bet ir nepamainoma saugumo priemonė karštomis vasaros dienomis“, – sako G. Vilkė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA