Kaune duris atvėrė naujo tipo įstaiga priklausomiems asmenims | Kas vyksta Kaune

Kaune duris atvėrė naujo tipo įstaiga priklausomiems asmenims

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Naujoje Nevyriausybinių organizacijų bendradarbiavimo erdvėje, Vaidoto g. 115, pradėjo veikti pirmasis šalyje dienos centras, siekiantis padėti sveikstantiems priklausomiems žmonėms ir jų šeimoms.

VšĮ „Blaivi laisvė“ patalpose antradienį vakare renkasi kopriklausomų asmenų terapinė grupė, trečiadienį vakare – priklausomų asmenų terapinė grupė, penktadienį nuo 10 val. – socialinių įgūdžių grupė, o antradieniais bei ketvirtadieniais nuo 10 val. teikiamos individualios konsultacijos darbo paieškoms. Čia pamokoma surašyti CV, būti motyvuotam ar pasirengti darbo pokalbiui.

Kaip nurodoma įstaigos pranešime spaudai, iki šiol Kaune nebuvo vietos, kur dienos metu galėjo kreiptis žmogus, pabaigęs gydymosi nuo alkoholizmo kursą Priklausomybių ligų centre, tačiau jaučiantis, kad jam „žemė slysta iš po kojų“ ar asmuo, kuris jau apsisprendė mesti gerti, tačiau dar laukia vietos gydymo nuo alkoholizmo stacionare.

Mieste reikalinga ir vieta, kur gali kreiptis priklausomų asmenų šeimos nariai, jaučiantys, kad gyvenimas po stogu su priklausomu žmogumi tampa nepakenčiamas, o nėra su kuo pasitarti.

Dabar gretimose patalpose (Vaidoto g. 115, II a.) veikiančiame kabinete galima gauti individualią konsultaciją visais su priklausomybėmis susijusiais klausimais, kurią teikia projekto partneriai – Priklausomybės ligų specialistų asociacijos konsultantai.

Projektas „Kompleksinės socialinės reabilitacijos paslaugos socialinės rizikos suaugusiems asmenims: priklausomų asmenų šeimos dienos centras“ įgyvendins net kelis uždavinius: prasmingai užimti sveikstančius žmones, padėti socialinės rizikos šeimų nariams suprasti priklausomybės ligos procesą, identifikuoti kopriklausomybę, burtis į savipagalbos grupes, o taip pat pradėti darbinių – profesinių įgūdžių atkūrimą.

VšĮ „Blaivi laisvė“ – tai savanoriška organizacija, kurios tikslas yra blaivaus gyvenimo būdo skatinimas bei pagalba priklausomybėmis ir kopriklausomybėmis sergantiems žmonėms, jų artimiesiems, su šia problema susiduriantiems specialistams ir organizacijoms.

Projektą „Kompleksinės socialinės reabilitacijos paslaugos socialinės rizikos suaugusiems asmenims: priklausomų asmenų šeimos dienos centras“ finansuoja Kauno miesto savivaldybės programa „Iniciatyvos Kaunui“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA