Rokiruotės „Žalgirio“gretose: suformuota vidurio puolėjų grandis | Kas vyksta Kaune

Rokiruotės „Žalgirio“gretose: suformuota vidurio puolėjų grandis

DELFI nuotr.

Istorinio sezono nuotaikomis tebegyvenantis Kauno „Žalgiris“ toliau intensyviai formuoja sudėtį artėjančio sezono kovoms. Vakar paskelbta apie pastiprinimą iš JAV, tačiau pokyčiai pamažu įsisuka ir tarp vidurio puolėjų.

Ryškiausiomis spalvomis Kaune atsiskleidęs Brandonas Daviesas sutartį su komanda pratęsė dar balandžio mėnesį, po kurio tapo pagrindiniu pergalių Eurolygos ketvirtfinalyje ir „Betsafe–LKL“ finaluose kalviu.

Tuo tarpu du sezonus su žaliai-baltais marškinėliais praleidęs A. Kavaliauskas turėjo įdomių pasiūlymų iš kitų komandų, tačiau jų atsisakė ir nusprendė likti Kaune.

„Atstovauti „Žalgiriui“ – pats didžiausias malonumas ir garbė. Šioje komandoje jaučiuosi savu, atmosfera rūbinėje ir „Žalgirio“ arenoje neįtikėtina, visi esame tarsi šeima, tad ilgai nedvejojęs nusprendžiau nesidairyti į kitus pasiūlymus ir sutikau su siūlomomis naujomis kontrakto sąlygomis.

Malonu būti komandoje, kurioje svarbiausios savybės – tęstinumas, lietuviškas branduolys bei aukščiausių tikslų siekimas“, – apie naują vieneriems metams sudarytą sutartį kalbėjo aukštaūgis.

Nuo suolo kylančio vidurio puolėjo rolę turėjęs A. Kavaliauskas taip pat buvo naudingas komandai viso sezonu metu – „Betsafe–LKL“ čempionate jis fiksavo 7,4 taškų ir 3,1 atkovotų kamuolių vidurkį, o istoriniame Eurolygos sezone į kauniečių žaidimą įnešdavo po 5,7 taško bei po 2,6 atkovoto kamuolio.

Vidurio puolėjų grandies formavimą užbaigia į Kauną susigrąžintas vienas talentingiausių savo kartos žaidėjų Laurynas Birutis. Jis pakeis Martyną Sajų, su kuriuo sutartis nebuvo pratęsta.

Praėjusią vasarą L. Birutis vieneriems metams buvo paskolintas į „Šiaulių“ komandą. Ten žalgirietis demonstravo fantastišką žaidimą, padėjo Saulės miesto komandai sugrįžti į atkrintamąsias ir tapo naudingiausiu reguliariojo sezono krepšininku.

Per 40 sužaistų rungtynių 20-metis bokštas vidutiniškai rinko po 15,1 taško, atkovodavo po 7,2 kamuolio, blokuodavo po 1,3 metimo ir fiksavo net po 21,2 naudingumo balų per vieną mačą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA