Kėdainiai neatsilieka nuo Kauno: su premjeru sutarė dėl stadiono rekonstrukcijos | Kas vyksta Kaune

Kėdainiai neatsilieka nuo Kauno: su premjeru sutarė dėl stadiono rekonstrukcijos

„Rinkos aikštė“ nuotr.

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis lankėsi Kėdainių rajone ir aptarė šiam kraštui aktualius ekonominius, socialinius, švietimo ir kitus klausimus. Viena svarbiausių pravertų temų – Kėdainių stadiono rekonstrukcija, kurią, kaip ir Kauno S. Dariaus ir S. Girėno aikštyno atnaujinimą, planuojama baigti 2020 m.

Kaip skelbiama Vyriausybės pranešime, su Kėdainių rajono savivaldybės vadovais kalbėta apie galimybes tęsti Akademijos ir Šviesiosios gimnazijų renovavimo darbus.

Aptariant Kėdainių stadiono rekonstravimą konstatuota, kad 2019 m. iš valstybės investicijų programos planuojama skirti 106 tūkst., o 2020 m. – 1,545 mln. eurų bei sėkmingai užbaigti šį projektą.

Susitikime pabrėžta ir kita miestui svarbi tema – aplinkosauga. „Aplinkosauginiai klausimai, kaip valymo įrenginiai, sąvartynas išlieka aktualūs. Turi būti priimti ir tam tikri sprendimai. Tai pareiškė ir gyventojai, taip pat kalbėta su miesto meru, – sakė premjeras.

– Aplinkos ministerijos laukia išties didelis darbas įgyvendinant visus aplinkosauginius projektus, dėl kurių priimti sprendimus buvo galima ir kur kas anksčiau, pasinaudojant Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšomis.“

Vyriausybės vadovas susipažino su Kėdainių rajono sveikatos priežiūros įstaigų būkle, su rengiamais jų teikiamų paslaugų optimizavimo projektais.

S. Skvernelis taip pat lankėsi AB „Lifosa“, kuri 2018–aisiais mini 55 metų veiklos sukaktį. Šiuo metu didžioji dalis visos parduodamos produkcijos eksportuojama net į 45 pasaulio šalis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA